Gemeente Barneveld


Jongerenwerk Barneveld blijft in eigen beheer gemeente

Het jongerenwerk van de gemeente Barneveld blijft binnen de gemeentelijke organisatie en wordt niet uitbesteed aan een welzijnsorganisatie. Dit besluit heeft het college van burgemeester en wethouders genomen na onderzoek. Dit onderzoek toont aan dat de huidige efficiëntie, snelheid, communicatie en samenwerking op dit moment optimaal zijn.

Gemeentelijk Jongerenwerk Barneveld is sterk
Doordat het jongerenwerk van de gemeente Barneveld deel uitmaakt van de eigen organisatie zijn er via het jongerenwerk korte lijnen in de contacten tussen gemeente en jongeren. De gemeente kan specifieke doelgroepen daardoor beter bereiken. Het is ook gemakkelijker voor de gemeente om met andere betrokkenen in het jongerenwerk te communiceren en nauw samen te werken, zoals bijvoorbeeld met de gemeenteambtenaren integrale veiligheid, leerplicht, sport en onderwijs en opsporing. Ook de samenwerking met de politie en de wijkplatforms werkt zo optimaal. Het is daarom verstandig dat het jongerenwerk deel uit blijft maken van de gemeentelijke organisatie.

Om het jongerenwerk in de gemeente Barneveld nog verder te versterken vindt er begin 2012 een kwaliteitsmeting onder jongeren plaats. Daarnaast gaat er periodiek overleg plaatsvinden tussen jongerenwerk en Stichting Welzijn.

Aanleiding discussie
Aanleiding van het onderzoek was de toezegging tijdens de begrotingsbehandeling 2011 op 9 november 2010 om een onafhankelijk onderzoek te doen naar de voor- en nadelen van het jongerenwerk in eigen beheer ten opzichte van een welzijnsstichting.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl