Gemeente Medemblik


-

-

Jeugdsportfonds West-Friesland

23-08-2011 |

Jongeren laten sporten met bijdrage van Jeugdsportfonds.

Voor wie: het Jeugdsportfonds is bestemd voor personen van 6 tot 18 jaar die om financiële reden geen lid kunnen worden van een sportvereniging.
Door wie: namens deze kinderen en jongeren kunnen alleen intermediairs een beroep op het Jeugdsportfonds doen. Intermediairs zijn personen die op een professionele wijze zijn betrokken zijn bij de opvoeding, hulpverlening, verzorging of opleiding van kinderen en jongeren. Bijvoorbeeld hulpverleners, jongerenwerkers of docenten. Ouder(s) en kinderen/jongeren kunnen zelf geen aanvragen bij het Jeugdsportfonds indienen.

De procedure:
Stap1: aanvragen gaat alleen online via het aanvraag registratiesysteem van het jeugd-sportfonds, www.jeugdsportfonds.nl De gegevens van de intermediair moeten als eerste worden opgegeven.

Stap 2: vervolgens ziet de consulent van het lokale jeugdsportfonds erop toe dat de intermediair namens de aspirantsporter een aanvraag kan doen.

Stap 3: de intermediair geeft de gegevens van de aspirantsporter door, met een motivatie van zijn aanvraag. Ook de gegevens van de sportclub waar gesport gaat worden moeten hier worden opgegeven. Er kan ook een bijdrage aangevraagd worden voor een tegemoetkoming in de kosten voor sportkleding en attributen.

Stap 4: de consulent van het lokale jeugdsportfonds beoordeelt de aanvraag en als deze wordt goedgekeurd zorgt de penningmeester voor betaling aan de sportclub. De tegemoetkoming in de kosten voor sportkleding en attributen wordt via de intermediair of de sportclub uitgekeerd in waardebonnen van Perry Sport. Deze waardebonnen moeten binnen één maand worden verzilverd.
Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Jeugdsportfonds West-Friesland, (0229) -24 46 76 of 06-53 13 49 15.

|