FNV KIEM

Keuzes kabinet oneerlijk en onverstandig

dinsdag 23 augustus 2011

De bezuinigingskeuzes van het kabinet zijn oneerlijk, onnodig en onverstandig. Vooral de lagere en middeninkomens zijn hiervan de dupe. Dat schrijft de FNV in een open brief aan minister-president Rutte.

"Er dreigt een slagveld met forse aanslagen op de kwaliteit van de samenleving en op de koopkracht van werknemers, zzp'ers, ouderen en uitkeringsgerechtigden", zegt Catelene Passchier, coördinator arbeidsvoorwaarden, die de brief namens de FNV heeft ondertekend.

Afbraak
In de brief staat dat de FNV zich niet kan voorstellen dat het kabinet blijft kiezen voor afbraak van regelingen voor arbeidsgehandicapten, chronisch zieken en de sociale werkvoorziening. De vakcentrale kan zich evenmin voorstellen dat het kabinet blijft kiezen voor het jarenlange koopkrachtverlies voor alle mensen in Nederland.

Verantwoord
Nadat de sociale partners zich de afgelopen jaren met succes hebben ingezet om de werkgelegenheid tijdens de crisis succesvol op peil te houden, wordt het tijd dat ook de overheid zich ook verantwoordelijk opstelt. Dat zou goed zijn voor de toekomst van de euro, voor de bedreigde slachtoffers van de overmatige bezuinigingen èn voor de koopkracht in eigen land.

Lees de brief van de FNV aan de minister-president

Zie het origineel