Politie Gelderland-Zuid

Onder invloed tegen muurtje

Ewijk, 23-08-2011 o Maandagnacht rond 01.30 uur kreeg de politie een melding dat iemand met de auto tegen een muurtje was gereden op de Directeur Trompstraat. Diegene was vervolgens te voet vertrokken. Politieagenten gingen erheen en stelden onderzoek in.

Een getuige wist de agenten te vertellen dat de bestuurster een vrouw zou zijn die op blote voeten was vertrokken. In de omgeving troffen de agenten haar aan en namen een blaastest af. Die gaf een "F" indicatie, wat doorgaans betekent dat er behoorlijk alcohol gedronken is. Op het politiebureau volgde de verplichte ademanalyse. De uitslag daarvan was 710 ug/l, ruim boven de wettelijk strafbare limiet van 220.

Invordering rijbewijs
Omdat deze uitslag boven de invorderingsgrens ligt, is meteen het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. Ook is er melding gemaakt bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen in verband met een onderzoek naar haar rijgeschiktheid. Tegen de 36-jarige inwoonster van Wijchen is proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie beslist over de hoogte van de boete en teruggave van het rijbewijs.

De schade aan het muurtje bleek mee te vallen. De auto is weggesleept. (08)

Laatst gewijzigd 23-08-2011 12:11 | © Regio Gelderland-Zuid |