Rochdale


19 augustus 2011

Grote geveldoeken in De Banne

In de Banne in Amsterdam Noord zijn grote geveldoeken opgehangen met diverse slogans. Rochdale deed dat samen met het stadsdeel onder begeleiding van buurtregisseur Ingrid Hezemans.

De geveldoeken, die op verschillende plekken komen te hangen hebben de slogans: "De Banne schoon, heel gewoon" en "Grofvuil: elke tweede donderdag van de maand", meegekregen.

Sinds september vorig jaar wordt grofvuil in Amsterdam Noord nog maar één keer per maand opgehaald. Dat is wennen voor veel bewoners. In 20 buurten gaat het goed, in zes buurten zie je nog teveel vuil op straat. Reden voor extra maatregelen zoals een vliegende brigade die binnen 48 uur het illegaal gestorte vuil ophaalt in combinatie met extra handhavers die bewoners beboeten als ze op het verkeerde moment hun grofvuil buiten zetten. Ook wijkbeheerders van Rochdale en andere corporaties spelen hierin een belangrijke rol. Zij spreken bewoners aan en houden regelmatig contact met de mensen die het vuil ophalen.

In een gezamenlijk `Banne- overleg' is het idee van de geveldoeken tot stand gekomen. Diverse collega corporaties namen hieraan deel als ook het stadsdeel in Noord. Nadere afstemming volgde waarna Rochdale besloot niet alleen de geveldoeken op te willen hangen maar ook mee te financieren. Rochdale hoopt hiermee bij te dragen aan dat mensen hun grofvuil niet meer zomaar neerzetten. Bewoners zullen zich moeten realiseren dat overlast van grofvuil een probleem is van ons allemaal, niet alleen van de overheid en corporaties.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, 06 - 212 58 004 of ndeleeuw@rochdale.nl.
Op vrijdag kunt u terecht bij Tamara Rolman-Aalbersberg, communicatieadviseur, 06 - 221 29462 of
trolman-aalbersberg@rochdale.nl.