Gemeente Dongeradeel


Aanpak Stasjonswei Holwerd opgeschoven naar voorjaar 2012

Provincie Friesland

De provincie Fryslân stelt de werkzaamheden aan de Stasjonswei in Holwerd uit naar het voorjaar van 2012.

Het was de bedoeling om de Stasjonswei in het najaar van 2011 aan te pakken, maar dat blijkt niet mogelijk. In diezelfde periode wordt namelijk de N357 tussen Stiens en Hallum aangepakt. Tijdens die werkzaamheden loopt de adviesroute van Holwerd naar Leeuwarden over de N356 door Holwerd. In eerste instantie leek dit geen probleem te zijn, maar nu blijkt het toch noodzakelijk om de N356 een aantal weken volledig af te sluiten voor doorgaand verkeer.

Uit onderzoek naar de bestaande wegconstructie is gebleken dat het bestaande asfalt van de Stasjonswei niet dik genoeg is om een voldoende lange levensduur te garanderen. Dit betekent dat een extra asfaltlaag moet worden aangebracht. Voor een veilige en goede uitvoering hiervan is het nodig om de Stasjonswei af te sluiten.

Hinder
Het merendeel van de werkzaamheden voeren we echter `in het verkeer' uit, zodat het verkeer langs de werkzaamheden kan rijden. De Stasjonswei wordt alleen afgesloten als het echt noodzakelijk is. De aannemer informeert aanwonenden te zijner tijd over de bereikbaarheid van hun woning tijdens de werkzaamheden.

Werkzaamheden Stasjonswei
In het voorjaar van 2012 richten we de hoofdrijbaan op een andere manier in zodat het dorpse karakter wordt versterkt. Ook komt er een opvallende fietsoversteek voor fietsers van/naar Dokkum ter hoogte van de voormalige spoorwegovergang. Het uiteindelijke doel is om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid op en langs de provinciale weg te verbeteren.
In mei van dit jaar is de rotonde op het kruispunt Bjimsterwei (N356) - Ljouwerterdyk (N357) al aangelegd. Hiermee is de eerste fase van het project Veiligheid Holwerd afgerond.

Contact
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de heer Joustra van de provincie Fryslân. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 058 - 292 5561 of via e-mail: n.joustra@fryslan.nl.