Gemeente Westvoorne


Extra controle door de gemeentelijke toezichthouders en wijkpolitie

Vanaf september gaat de gemeente Westvoorne extra controleren in de gemeente. Voor elke maand is er een onderwerp gekozen waar die maand de gemeentelijk toezichthouders extra aandacht voor hebben. Gedurende de maand september is het onderwerp milieu met de volgende zaken:
* klikoâs op openbare weg buiten de ophaaldag
* te vroeg en/of verkeerd aangeboden huishoudelijk- & grofvuil
* zwerfvuil, straatafval, autowrakken

* overhangend groen

* langer dan drie dagen geparkeerde caravans/aanhangwagens e.d.
* staat straatmeubilair

* illegale kap

* overlast honden

Waarom doen we dit

Vanaf maart 2011 werken we met een klachtenregistratiesysteem. Alle klachten die bij de gemeente binnenkomen worden in dit systeem opgenomen. Hieruit is gebleken dat onder andere het onderwerp milieu extra aandacht nodig heeft.
Wat betekent dit voor u?

Zodra u een klacht heeft, willen wij dat als gemeente graag van u weten. Wanneer u één van de gemeentelijk toezichthouders ziet kunt u hem/haar ook persoonlijk aanspreken. Daarnaast verwachten wij dat u als inwoner van Westvoorne aandacht heeft voor het bovenstaande onderwerp. Laten we samen werken aan een verbetering van de leefbaarheid in de woonwijken!
Betrokken partijen

Deze controle wordt uitgevoerd door gemeentelijke toezichthouders, Wijkpolitie Westvoorne, Gemeentelijke buitendienst en wegsleepservice Quartel. In teams controlen zij de woonkernen van Westvoorne op bovenstaande punten.
ANPR-controle

Gedurende de maand september zal er ook een ANPR-controle worden uitgevoerd. ANPR staat voor âAutomatic Number Plate Recognitionâ, oftewel âAutomatische kentekenherkenningâ. Dit is een techniek die gebruikt maakt van optische tekenherkenning om kentekens te kunnen lezen. Deze controle zal worden uitgevoerd door de gemeentelijk toezichthouders, de wijkpolitie Westvoorne, motorrijders van de Verkeersdienst, de Douane en de Belastingdienst.

Voor tips, ideeën en meldingen kunt u contact opnemen met de gemeente Westvoorne via telefoonnummer (0181) 40 80 00 of door het contactformulier in te vullen.

Actielijst gemeentelijke toezichthouders/wijkpolitie Contact