KPN NV

KPN Nieuws

Extra mobiele capaciteit KPN op Lowlands werkt goed

Datum

22 augustus 2011

Nummer

048

Voor de 2011 editie van Lowlands heeft KPN de capaciteit van zijn mobiele netwerk rondom het festivalterrein in Biddinghuizen fors uitgebreid. Voorafgaand aan het festival werd reeds een derde permanente mast op het terrein geplaatst. Daarnaast is er voor de duur van het festival een tijdelijke, mobiele mast ingezet. De extra mobiele capaciteit heeft ertoe geleid dat KPN-klanten permanent bereikbaar waren en op ieder moment konden bellen, sms-en en internetten. Er hebben zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan. Er werd gemiddeld vijftien keer meer gebeld en internet gebruikt dan normaal en er werden 200 keer meer sms-berichten verstuurd dan gebruikelijk. De piek lag op vrijdag tussen 17.00 en 18.00 uur. Dit hing vermoedelijk samen met de aankomst van de festivalgangers, die wilden laten weten waar zij waren.

Lowlands is één van de circa 200 evenementen waarvoor KPN jaarlijks uitbreiding van de capaciteit verzorgt. De voorbereiding hiervan begint negen maanden van tevoren, wanneer het evenement van het voorgaande jaar wordt geëvalueerd en de noodzakelijke capaciteit voor het komend jaar wordt vastgesteld. Vervolgens worden afspraken gemaakt met de organisatie, vergunningen aangevraagd, en worden extra verbindingen ingepland en geïntegreerd in het netwerk, zodat er maximale capaciteit kan worden geleverd. Tijdens het evenement is permanent een team van specialisten beschikbaar, dat kan ingrijpen wanneer zich problemen voordoen met het netwerk.

Andere evenementen waarbij KPN extra mobiele capaciteit verzorgt, zijn onder andere Koninginnedag, Pinkpop, de Vierdaagse, Dance Valley en de Bevrijdingsfestivals.

Oplaadpunten Lowlands

KPN's jongerenmerk en Lowlands-sponsor Hi heeft tijdens het festival een stand met 400 gratis oplaadpunten voor mobiele telefoons opgesteld. Daar is in totaal 22.812 keer gebruik van gemaakt. Daarnaast werd de mogelijkheid geboden om vingers te laten masseren, om beter te kunnen bellen, sms-en en internetten. Daar werd 324 keer gebruik van gemaakt.