Veerkampjes slachtoffer van pathologische leugenaar


AMSTERDAM, 20110822 -- De Veerkampjes onthullen in het online programma Spijdt (te zien op www.toweltv.com) dat ze slachtoffer zijn geworden van een pathologische leugenaar. Na de dood van Nel Veerkamp in november vorig jaar meldde een jongeman, genaamd Jesse, zich huilend bij Ton en Hanny Veerkamp aan de deur. Hij was een grote fan van Nel en hij kwam met een treurig verhaal dat hij verstoten was door zijn ouders mede omdat zij zich geen raad wisten met zijn homoseksuele gevoelens.

Zo goed als de Veerkampjes zijn, namen ze Jesse helemaal op in de familie en zagen hem bijna als een zoon. Ton Veerkamp: “Jesse kwam steeds vaker langs met cadeaus en luchtjes voor Hanny… Hij zag Hanny als z’n moeder en noemde d’r ook mam”. Jesse vertelde aan de Veerkampjes dat hij in Brussel woonde en jurist was, maar uiteindelijk kwamen Ton en Hanny Veerkamp erachter dat hij in Leiden woonde en dat alles wat Jesse verteld had over zijn leven één grote leugen was.

“We gingen zelfs samen meubels uitzoeken voor zijn nieuwe huis. Hij wilde het helemaal naar mijn smaak inrichten, want daar was hij ook helemaal weg van. Zijn handtekening staat onder de koopovereenkomst, maar hij heeft nooit 1 cent betaald!” zegt Hanny Veerkamp. Zelfs na Jesse te confronteren met alle leugens bleef de oplichter ontkennen. De Veerkampjes proberen de vervelende periode als gevolg van de oplichting achter zich te laten en hebben Jesse dan ook uit hun leven verbannen. 

Spijdt is een programma van online tv-station TowelTV.com waarin Angelo Bleijkerveldt langs nietsvermoedende mensen gaat om hen verhalen te ontfutselen. Gewapend met een bloemetje belt hij bij ze aan, wat volgt is enkel de vraag “Van wie denkt u dat dit bloemetje afkomstig is?”. De ‘slachtoffers’ hebben totaal niet door dat Angelo eigenlijk helemaal niet door een bepaald persoon is gestuurd, maar ze gooien wel al hun familieperikelen, burenvetes en andere ruzies op straat.

Afleveringen van Spijdt met de Veerkampjes zijn te bekijken op www.toweltv.com.

Aflevering 4: www.toweltv.com/spijdt_afl4
Aflevering 5: www.toweltv.com/spijdt_afl5