Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Bij Uitgeverij Terra Lannoo zal verschijnen:

DE STILLE REVOLUTIE
Mijn zoektocht naar de nieuwe vrouw in de Arabische wereld Lisa De Bode

10 jaar na 9/11 reist journaliste Lisa De Bode naar de Arabische wereld, sprak er met tientallen moslimvrouwen en toont ons het belang aan van het islamitische feminisme. In haar relaas kijkt ze achter deuren die voor anderen gesloten blijven en trapt ze niet in de val van de gangbare clichés. Een fascinerend kritisch geschreven boek met een zeer actueel thema.

De aanslagen op 11 september 2001 zorgden voor een schokgolf door de hele wereld. Sinds deze aanslagen is er in de Arabische wereld duidelijk een stille gender(r)evolutie aan de gang die de weg kan vrijmaken voor meer democratie. Lisa De Bode trok naar Saudi-Arabië. In haar vele gesprekken met moslimvrouwen ontdekte ze dat de wandaden van Al Qaeda ook de vrouwen daar wakker heeft geschud voor de gevolgen van religieus extremisme. Vrouwonvriendelijke wetten werden in vraag gesteld. Is 'de nieuwe vrouw' geboren? Na de Egyptische revolutie begin 2011, waarin vrouwen een belangrijke rol speelden, reisde Lisa ook naar Egypte om er het islamitisch-feminisme te onderzoeken.

Op het moment dat er in de Arabische wereld een onmiskenbare revolutie plaatsvindt, lijkt de moslimwereld in het Westen echter te radicaliseren. Is er een verband? En wat is de rol van het islamitische feminisme in de (mislukte) multiculturele samenleving in het Westen ?

Lisa De Bode is journaliste en economiste. Ze publiceerde eerder reportages in De Standaard, De Tijd, in de Engelstalige krant in het Midden-Oosten The National. Ze volgt momenteel een master in International Affairs aan de Fletcher School of Law and Diplomacy in Boston waar ze zich focust op Islamic Studies en Political Theories & Philosophy. Eerder werkte ze als marketeer bij de Amerikaanse multinational Procter & Gamble.

De stille revolutie
Technische gegevens
Auteur : Lisa De Bode
Omvang : 256 blz.
Formaat : 140 x 210 mm
Afwerking : Paperback
ISBN : 978 90 209 9880 1
Prijs : E 19,99

Voor meer informatie en/of het aanvragen van een recensie-exemplaar: Uitgeverij Terra Lannoo B.V.
T.a.v. Odette Lafère
Postbus 614
6800 AP Arnhem
Telefoon : 026 - 3549962
Fax : 026 - 4434968
E-mail : pr@terralannoo.nl

Recensie-exemplaren kunnen alléén worden aangevraagd o.v.v. een afleveradres; dus geen postbus.

Alle uitgaven van Uitgeverij Terra Lannoo vindt u op www.terralannoo.nl


---- --