Gemeente Sint-Oedenrode


Persberichten

Beslissing op bezwaren tegen omgevingsvergunning Klimbos

Het college van B&W van de gemeente Sint-Oedenrode heeft op 16 augustus de bezwaren van de omwonenden ongegrond verklaard. Dit in afwijking van het advies van de commissie bezwaarschriften.

De klimvoorziening past volgens het college binnen de totaalontwikkeling van het park Kienehoef, waarover al jaren wordt gesproken. Het gebied de Kienehoef, met de camping en de dagrecreatieve voorzieningen, is een belangrijke trekker in Sint-Oedenrode. De functies in het gebied trekken ook veel bezoekers van buiten Sint-Oedenrode. Momenteel worden plannen ontwikkeld voor herinrichting van het noordelijk deel van park Kienehoef.

In de uitspraak van de voorzieningenrechter inzake de bouwvergunning van april jl. is er uitgegaan van een volledige omheining van het klimbos. In de plannen is echter slechts een beperkt deel van hekwerk voorzien. Daardoor is, in tegenstelling tot de visie van de voorzieningenrechter, nauwelijks sprake van aantasting van het openbaar gebruik.

In tegenstelling tot het oordeel van de commissie bezwaarschriften is het college van oordeel dat binnen de locatie van het klimbos sprake is van meervoudig ruimtegebruik van de gronden. Het bos onder de klimvoorziening is vrij toegankelijk voor publiek en is dus openbaar.

In het advies van de commissie bezwaarschriften wordt sterk de nadruk gelegd op de aantasting van de openbaarheid (functie openbaar groen). Daarnaast wordt ook het feit dat betaald moet worden als beperkend gezien. Het college is van mening dat er sprake is van dubbelgebruik van de grond net zoals bij de kinderboerderij. Beperking vanwege commerciële recreatie is niet aan de orde volgens het college . Immers in het verleden moest binnen ditzelfde gebied bijvoorbeeld betaald worden voor de huur van boten.