Waterschap Aa en Maas

bezoekt Aa en Maas

CDA-kamerlid Madeleine van Toorenburg bezoekt Aa en Maas

Madeleine van Toorenburg, woonachtig in Rosmalen, bracht op 22 augustus een werkbezoek aan waterschap Aa en Maas.

Madeleine van Toorenburgs werkbezoek begon in het hoofdkantoor in 's-Hertogenbosch. Dijkgraaf Lambert Verheijen en Dagelijks Bestuurderslid Francien van de Ven ontvingen haar. Het CDA-kamerlid bezocht daarna de rioolwaterzuivering in Dinther waar uitgelegd werd door Kees Versteden, bedrijfsleider, welke processen er zijn om het huishoudelijk en industrieel afvalwater te zuiveren om uiteindelijk weer terug te sturen naar het oppervlaktewater. Paul Bos, regiohoofd, vertelde hoe maatschappelijk verantwoord mogelijk de werkzaamheden ingevuld werden.

Overstromingen voorkomen
Onder begeleiding van projectleider Bart Pastor werd Madeleine van Toorenburg rondgeleid door het project Dynamisch Beekdal Assendelft. Door klimaatveranderingen komt extreme neerslag vaker voor. Zonder maatregelen is de situatie in Dynamisch Deekdal - deels gelegen in St Michelsgestel en deels in Bernheze - in 2050 niet meer gegarandeerd veilig. Daarom nemen waterschap en gemeenten hier maatregelen om overstromingen in de toekomst te voorkomen. Bovendien wordt de omgeving zo ingericht dat flora en fauna kunnen floreren.

Ruimte voor water
Tot slot volgde een rondleiding door projectleider Marit Borst, in het HOWABO-gebied (Hoogwateraanpak 's-Hertogenbosch). In dit gebied werkt een aantal overheden samen om maatregelen te nemen tegen wateroverlast. Onderdeel van het HOWABO maatregelenpakket is een waterbergingsgebied in de Vughtse Gement en het Engelermeer.
Verrassend veel te doen in en met water. "Trek zeker aan de bel, als ik iets voor jullie kan betekenen. Ik ga beslist op internet met mijn kinderen, om ze kennis te laten maken met water", aldus het kamerlid. werk
Madeleine van Toorenburg, Bart Pastor en Francien van de Ven bij Dynamisch Beekdal Assendelft