Gemeente Hoogeveen

Veel enthousiasme bij Sportkamp Hoogeveen

Vorige week hebben 25 kinderen uit de gemeente Hoogeveen meegedaan aan het Sportkamp Hoogeveen. Het kamp werd deze keer georganiseerd door de combinatiefunctionarissen van de gemeente Hoogeveen in samenwerking met de stichting Playtime4kids.
Van de start op maandagmorgen tot de afsluiting op vrijdagmiddag hebben de kinderen meegedaan aan allerlei sporten en avondactiviteiten. Ze overnachtten in Sporthal Valkenlaan. Het kamp is speciaal georganiseerd voor kinderen die niet op vakantie gaan of minder kansen hebben voor vakantieactiviteiten.

Vol programma

Alle kinderen, variërend in leeftijd van zes tot twaalf jaar, hebben meegedaan aan activiteiten van maar liefst tien sportverenigingen die in toerbeurt trainingen hebben gegeven. Daarnaast was er dankzij de Speelotheek Hoogeveen maandagavond een spelletjesavond. Op de dinsdagmiddag heeft de hele groep gezwommen in zwembad De Dolfijn. Woensdag stond een tienkamp op het programma en donderdag mocht een bezoek aan de Pulledag niet ontbreken. Vrijdagmiddag werden de finalewedstrijden gespeeld met daarbij veel ouders op de tribune. Aan elk sportonderdeel werd even fanatiek meegedaan, of het nu dansen, korfbal of tennis was. Door het drukke en actieve programma hadden de kinderen geen moeite om 's avonds op tijd te gaan slapen. Voor alle kinderen is een informatiepakket beschikbaar,onder andere over de deelnemende sportverenigingen, zodat zij ook na het sportkamp kunnen blijven sporten in Hoogeveen.

Playtime4kids

Na een sportweek in 2010 en dit sportkamp in 2011 neemt de stichting Playtime4kids volgend jaar de volledige organisatie van de gemeente over van het Sportkamp Hoogeveen 2012. De jonge stichting Playtime4kids zet zich er voor in dat elk kind kan sporten en spelen, dus ook de kinderen voor wie dit niet altijd vanzelfsprekend is. Kijk voor meer informatie op www.playtime4kids.nl.