Politie Noord-Holland-Noord

Berichten maandag 22 augustus

Noord-Holland Noord, 22-08-2011 o 14:15

Taxichauffeur vrijgelaten na verhoor

Hoorn, maandag 22 augustus

De taxichauffeur die zich vorige week woensdag meldde, naar aanleiding van het ongeval wat op 11 augustus jl. in Lutjebroek plaatsvond, is afgelopen weekend vrijgelaten. Politie en Justitie zien geen aanleiding om de man na zijn verhoor langer vast te houden. De verklaring van de 50-jarige man uit Alkmaar zal gebruikt worden om het ongeval verder te onderzoeken. Op een later tijdstip wordt bepaald of hem iets te verwijten valt en of hij voor een rechter zal moeten verschijnen.

Bij het ongeval op donderdag 11 augustus op de Azalealaan in Lutjebroek kwam een 18-jarige jongen uit Grootebroek ten val toen hij uit een taxi wilde stappen. Bij zijn val liep hij hersenletsel op. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Man en vrouw gewond na huiselijke ruzie

Julianadorp, maandag 22 augustus

Een 42-jarige man en een 42-jarige vrouw uit Julianadorp werd maandagochtend rond 01.40 uur in zijn buik gestoken in een woning aan het Middelzand. De politie kreeg een melding van een ruzie in de woning. Agenten kwamen in de woning en troffen in de woonkamer een aantal mensen aan. De 42-jarige bewoonster bleek tijdens een ruzie met haar partner gewond te zijn geraakt aan haar oor. De agenten hoorden dat er ook iemand op de WC aanwezig was. Hier bleek de 42-jarige bewoner te zitten. Hij had een steekwond in zijn buik. De man en de vrouw werden beiden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw werd even later ontslagen uit het ziekenhuis. Zij werd onderweg naar huis aangehouden op de van Foreestweg. De 42-jarige man verblijft of dit moment nog in het ziekenhuis.

Inbraak woning

Alkmaar, maandag 22 augustus

In een woning aan de Oudegracht werd maandagochtend tussen 24.00 en 08.00 uur ingebroken. De inbrekers kwamen waarschijnlijk de woning binnen door middel van hengelen. Dit is een methode waarbij met een lang voorwerp via de brievenbus het slot open wordt gemaakt. Dit kan wanneer de deur niet op het nachtslot wordt gedraaid. Er werden apparatuur, een portemonne en waardepapieren ontvreemd uit het huis.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van de bovengenoemde locatie iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Vrouw valt met fiets

Schoorl, zondag 21 augustus

Op de Hargerstrandweg kwam tussen 14.10 uur en 14.45 uur een 67-jarige vrouw uit Lekkum ten val met haar fiets. Zij was met haar schoen onder haar trapper terecht gekomen en daardoor op haar hoofd gevallen. Ze liep daarbij een hoofdwond op, die flink bloedde doordat de vrouw bloedverdunners slikt. Zij is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Rijden met ingevorderd rijbewijs

Heerhugowaard, maandag 22 augustus

Een 24-jarige vrouw uit Heerhugowaard is omstreeks 06.15 uur op Lauwers aangehouden wegens het besturen van haar auto, terwijl haar rijbewijs was ingevorderd. De vrouw werd in de nacht van zondag op maandag aangehouden wegens rijden onder invloed. Zij blies 675 Ug/L, waarop haar rijbewijs werd ingevorderd. Zij gaf toen aan de volgende ochtend toch gewoon naar haar werk te rijden. Dat bleek inderdaad het geval. De vrouw werd daarom de volgende ochtend aangehouden zodra zij wegreed bij haar woning. Haar auto is in beslag genomen.

Jongens aangehouden met nepvuurwapen

Hoorn, zondag 21 augustus

Twee 16-jarige jongens uit Avenhoorn en Hoorn zijn om 19.30 uur aangehouden in een restaurant aan de Stationsweg. Getuigen hadden gezien dat in de buddyseat van de scooter van een van hen een vuurwapen lag. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om een gasdruk balletjespistool. Het wapen is in beslag genomen.

Aanhouding na belediging

Alkmaar, zondag 21 augustus

Op de Bijzondere Platte Stenenbrug werd omstreeks 23.00 uur een 60-jarige Alkmaarder aangehouden wegens belediging. Een getuige had gezien dat de man eerder een meisje lastigviel bij de Bijzondere Platte Stenenbrug. De man was onder invloed van alcohol. Toen de politie hem naar zijn legitimatie vroeg, haalde hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek en maakte daarmee voorwaartse bewegingen in de richting van de politie. Hierop is hij aangehouden wegens belediging. Daarnaast kreeg hij bekeuringen wegens het niet kunnen tonen van identificatie en openbare dronkenschap.