Gemeente Boxmeer


Start onderzoek naar veiligheid binnen de gemeente Boxmeer

Hoe veilig voelt u zich in uw buurt? Bent u slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die vanaf half september in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan 800 inwoners van de gemeente Boxmeer. Met de uitkomsten van deze veiligheidsenquête krijgt de gemeente een goed beeld van de eigen veiligheidssituatie en de mogelijkheden tot verbetering. Maar ook voor anderen is de Veiligheidsmonitor een belangrijke bron van informatie, zoals de regiopolitie en de provincie.

Landelijk instrument
De Veiligheidsmonitor is een instrument dat is ontwikkeld om de sociale veiligheid eenduidig te kunnen meten. Het onderzoek wordt op gemeentelijk en landelijk niveau uitgevoerd. De vragen hebben betrekking op criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, slachtofferschap en preventiemaatregelen. Gemeenten, maar ook de provincie en de politie gebruiken de uitkomsten van dit tweejaarlijks terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van hun veiligheidsbeleid.

Deelnemers
Deelnemers aan het onderzoek krijgen een brief waarin ze worden uitgenodigd een vragenlijst op het internet in te vullen. Wie liever een schriftelijke vragenlijst gebruikt, krijgt deze desgevraagd thuis gestuurd. Het onderzoek start in september en wordt uitgevoerd door bureau Intomart GfK uit Hilversum. De resultaten worden in april 2012 verwacht. De rapportage Veiligheidsmonitor 2011 zal worden verzorgd door het PON te Tilburg.

Informatie
Heeft u vragen over de uitvoering van dit onderzoek dan kunt u deze via e-mail stellen aan: veiligheidsmonitor@GfK.com. Of telefonisch via: 0800 - 0230783.