Gemeente Dirksland


Fotowedstrijd 'Water is onmisbaar'

Eind augustus sluit de inzendingstermijn van de fotowedstrijd 'Water is onmisbaar'. Dus u heeft nog anderhalve week om het beeld, gemaakt op Goeree-Overflakkee, dat aangeeft waarom water voor u belangrijk is in te zenden.

Heeft u een mooie foto die de onmisbaarheid van water illustreert, bijvoorbeeld in relatie tot natuur, landbouw, recreatie of cultuurhistorie? Heeft u een foto van gezond en helder water of juist van stinkend en vies water? Of een foto van hinderlijk water (wateroverlast) of juist plezierig water (zwemwater)? Stuur deze foto(âs) dan in!

Waterplan Goeree-Overflakkee, een samenwerking tussen de gemeenten op het eiland, het ISGO en waterschap Hollandse Delta, organiseert een fotowedstrijd met het thema 'Water is onmisbaar'. Een actueel thema gezien het watertekort en -overlast waar Nederland mee te maken heeft. Met de fotowedstrijd willen de partners in het Waterplan het belang van water in beeld laten brengen.

Alle fotoâs die het belang van water illustreren mogen worden ingezonden voor de fotowedstrijd. Dit kunnen beelden zijn van goed water, mooi water, watertekort, wateroverlast,slecht water of stinkend water. Bij de ingezonden fotoâs moet duidelijk zijn aangegeven welk belang het water op de foto(âs) voor u heeft. De foto moet genomen zijn op het eiland Goeree-Overflakkee. Aan de wedstrijd is een aantal voorwaarden verbonden.Â

De digitale foto's moeten uiterlijk woensdag 31 augustus 2011 ingezonden worden naar i.vangelderen@wshd.nl. Er zijn twee categorieën: Categorie 1: jongeren t/m 16 jaar en categorie 2: personen vanaf 17 jaar. Uit iedere categorie wordt één winnaar gekozen. De winnaars ontvangen hun foto op canvas. Bovendien worden de winnende fotoâs samen met fotoâs van andere inzenders tentoongesteld op vier locaties op het eiland.
Een deskundige jury kiest uit de inzendingen de winnende fotoâs. De jury bestaat uit eilandelijk waterwethouder Bert Kleingeld, fotograaf Wim van Vossen en de communicatieadviseurs van de gemeenten.

Waterplan Goeree-Overflakkee is een samenwerking tussen de gemeenten Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee, het ISGO en waterschap Hollandse Delta. In het waterplan zijn maatregelen opgenomen die ervoor moeten zorgen dat het watersysteem, zowel de waterhoeveelheid als waterkwaliteit, verbeterd.

Â