Gemeente Dongen

Tilburg past planning project Burg. Letschertweg aan

Publicatiedatum: 22-8-2011

De aanleg van de Burgemeester Letschertweg tussen de Reeshof en Vossenberg-West is in volle gang. Aan de kant van de gemeente Dongen en bedrijventerrein Vossenberg voert de gemeente Tilburg de komende maanden verschillende werkzaamheden uit. De uitvoeringsplanning is door omstandigheden gewijzigd. In onderstaand bericht leest u de actuele planning.

Fase 1
Vanaf maandag 22 augustus tot 14 oktober wordt de aansluiting van de Dopheistraat/Heibloemstraat op de Burgemeester Letschertweg gerealiseerd. Ook wordt de Eindsestraat tussen de ingang van industrieterrein de Wildert en de Heibloemstraat verlegd. In deze periode is de Dopheistraat afgesloten. Autoverkeer van en naar De Moer wordt omgeleid via Dongen via een omleidingsroute. Fietsverkeer vanuit De Moer rijdt langs de werkzaamheden over de Heibloemstraat, via het fietspad langs 'Lobelia' en steekt bij de verkeerslichten de Gesworenhoekseweg over.

Fase 2
Vanaf zaterdag 15 oktober is de Heibloemstraat van en naar de Burgemeester Letschertweg opengesteld voor autoverkeer.

Fase 3
Tijdens het weekend van 28 tot 31 oktober wordt de aansluiting van de Vierbundersweg op de nieuwe rotonde gerealiseerd. Autoverkeer rijdt dan via een omleiding over de Eindsestraat door de kern van Dongen. Fietsverkeer vanaf de Vierbundersweg kan via de nieuwe fietsroute Uiterste Stuiver naar de Eindsestraat rijden. Landbouwverkeer tussen Dongen en Tilburg kan vanaf 28 oktober gebruik maken van de verkeerssluis tussen de Eindsestraat en de Atlasstraat.

Fase 4
Vanaf maandag 31 oktober tot 18 november vindt de ombouw en de aansluiting van de Eindestraat op de nieuwe rotonde plaats. Alle verkeer uit Dongen wordt via de Vierbundersweg en het nieuwe deel van de Burgemeester Letschertweg omgeleid.
Fietsverkeer uit Dongen rijdt via de Vierbundersweg, Uiterste Stuiver, Eindsestraat, steekt via de fietsoversteek voor de Coca Cola over naar de Groenvenseweg of naar de Schepersdijk richting Dongenseweg. De nieuwe aansluiting Athenastraat (Vossenberg-West II) wordt vanaf 31 oktober opengesteld.

De gemeente Tilburg verzoekt de bedrijven in de nabije omgeving van de werkzaamheden om hun leveranciers, transporteurs en koeriersbedrijven hierover te informeren.

Meer informatie
Hebt u vragen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Coen den Teuling van de gemeente Tilburg. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06 5155 7724 of via e-mail coen.den.teuling@tilburg.nl. U kunt ook contact opnemen met de aannemer die de werkzaamheden uitvoert via NWT-tilburg@kessel.nl. Meer informatie vindt u op www.tilburg.nl/Letschertweg en http://openbarewerken.tilburg.nl

Bekijk hier het kaartje van de werkzaamheden