Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.40 uur

Utrecht, 22-08-2011

Brand in woning

AMERSFOORT Op 21 augusutus onstond omstreeks 19.00 uur een brandje in een woning aan de Arion. De brand bleek ontstaan in de keuken. De brandweer had het vuur snel onder controle en de brand bleef beperkt tot deze ruimte.

Ter plekke werd de 47-jarige bewoonster in verwarde toestand aangetroffen. Vanwege haar verwarde en opstandige gedrag is zij aangehouden, ingesloten en zal gedwongen worden opgenomen bij een hulpverleningsinstelling. Voor de hond werd opvang geregeld via personeel van de dierenambulance.

De politie doet nader onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Overleden( zie persbericht Geslagen dd. 16-08-2011)

AMERSFOORT Op zondag 21 augustus kreeg de politie de melding dat het 58-jarige slachtoffer van een geweldsincident op in het ziekenhuis was overleden. Op dinsdagochtend 16 augusus werd de man geslagen met een honkbalknuppel. Een verdachte werd aangehouden.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie die nacht de melding dat er een ruzie was geweest in een woning aan de Chopinstraat. Een slachtoffer was in zijn woning en had een forse hoofdwond. Hij vertelde dat hij was geslagen met een honkbalknuppel en de verdachte, een 45-jarige inwoner uit Zaandam, was vervolgens gevlucht.

Na politieonderzoek kon deze man later in de nacht worden aangehouden als verdachte in deze zaak. Het slachtoffer werd vervoerd naar het ziekenhuis. De reden van de mishandeling ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De verdachte zit vast. Het onderzoek wordt voortgezet.