Gemeente Rotterdam

verhuizing bushaltes rotterdam centraal op 22 augustus

17 augustus 2011 | Gemeentewerken | persbericht

Reizigers kunnen sneller de bus pakken.

Vanaf maandag 22 augustus vertrekken de RET-bussen vanaf de Conradstraat aan de achterzijde van het Groot Handelsgebouw. De bussen van Arriva en Eurolines verhuizen naar de zuidzijde van het Weena (voor het pand van Woonbron).

De verhuizing is nodig vanwege geplande werkzaamheden aan het Weena en aan de nieuwe ondergrondse fietsenstalling onder het Stationsplein. In de Conradstraat is een tijdelijk busstation ingericht. In de toekomst zal hier ook het definitieve busstation herrijzen. Het nieuwe busstation ligt rechts naast de uitgang van de reizigerstunnel aan de centrumzijde en biedt een centrale plek voor de (nacht)bussen.

Zie de plattegrond voor de nieuwe bushalte indelingen.

Bouwen aan een nieuw Rotterdam Centraal
ProRail en de gemeente Rotterdam bouwen onder de naam 'Rotterdam Centraal' aan een grootschalig Openbaar-Vervoersknooppunt. Met momenteel 110.000 reizigers per dag verwerkt het stationsgebied evenveel reizigers als luchthaven Schiphol. Naast de aansluiting op het Europese net van hogesnelheidstreinen (HSL-Zuid) heeft Rotterdam Centraal ook een aansluiting op de lightrailverbinding RandstadRail (RET metrolijn E) gekregen. Door de komst van de HSL-Zuid en RandstadRail is de verwachting dat het aantal reizigers op Rotterdam Centraal in 2025 zal zijn toegenomen tot zo'n 323.000 per dag. Het nieuwe station is daarop voorbereid. Voor meer informatie kijk op www.rotterdamcentraal.nl.

Reisinformatie
Kijk voor actuele informatie op www.ret.nl. Heeft u een vraag of opmerking over reizen met de RET, neem dan contact op met het RET Klant Contact Center (KCC). Telefoon 0900 - 500 6010 (EUR 0,10 p/m) of via KCC@ret.nl.

Aanvullende informatie