Gemeente Lingewaard


Aanpassing riolering Haalderen

In de week van 22 augustus wordt begonnen met de rioleringswerkzaamheden in de Notenboomstraat (tussen de Lange Morgenstraat en de Sallandstraat) in Haalderen.

In de Notenboomstraat wordt het bestaande riool vervangen, een hemelwaterriool aangelegd, vervolgens worden de overige verhardingen verwijderd en door nieuwe materialen vervangen. In plaats van de asfaltverharding worden er betonstraatstenen aangebracht gelijk aan het overige gedeelte van de Notenboomstraat.

Het werk zal in twee fases uitgevoerd worden. De eerste fase is vanaf de Lange Morgenstraat tot aan de inrit van de tennisvereniging. Fase twee is het gedeelte vanaf de inrit van de tennisvereniging tot de Sallandstraat.De totale uitvoeringstijd is geraamd op 12 weken.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Om de werkzaamheden uit te voeren en de Notenboomstraat bereikbaar te houden wordt het eenrichtingsverkeer in de Vicariestraat en de Sallandstraat tijdelijk opgeheven. Wij beseffen dat de rijbanen hier vrij smal zijn, daarom zullen wij in samenspraak met de aannemer proberen het tijdelijk opheffen van het eenrichtingsverkeer zo kort mogelijk te laten plaatsvinden.

Hulpdiensten
De hulpdiensten zijn door de gemeente op de hoogte gebracht van de werkzaamheden, zodat zij hier rekening mee kunnen houden bij eventuele meldingen.

Vragen
Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de afdeling Openbare Ruimte van de gemeente, bereikbaar via 026-3260111.

Voor de direct aanwonenden is een inloopavond georganiseerd en daarover zijn de inwoners inmiddels geïnformeerd.