Gemeente Zwolle

Werkzaamheden aan Gerenweg

Gerenweg afgesloten van 22 tot 26 augustus

De Gerenweg wordt voorzien van nieuw asfalt. In verband met de werkzaamheden is de weg van 22 tot en met 26 augustus vanaf 19.00 tot 06.00 uur afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen de Marsweg en Oldeneelallee. Het aanliggende fietspad en de aansluiten op de Gerenweg worden vanaf 15 augustus onder handen genomen.

Wat wordt er gedaan?

De werkzaamheden bestaan uit:

- het frezen van de bestaande asfaltlaag,

- het opnieuw asfalteren van de rijbaan,

- het aanbrengen van beton in de opstelvakken voor de verkeerslichten,
- het aanbrengen van de nieuwe markering.

Daarnaast worden er nieuwe detectielussen ter hoogte van de verkeerslichten aangebracht op donderdag 25 augustus. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats ter hoogte van één van beide kruisingen.

Werkzaamheden fietspad

Van 15 tot en met 19 augustus, vinden de werkzaamheden hoofdzakelijk plaats aan het fietspad (zijde Marconistraat) en de aansluitingen met Newtonweg en Galvaniweg. Op de aansluitingen worden de klinkers vervangen door asfalt. Om alle bedrijven en parkeerterreinen aan de Galvaniweg bereikbaar te houden, wordt door middel van rijplaten een noodweg aangelegd. De aansluiting Newtonweg is afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via Pascalweg. Fietsers moeten rekening houden met hinder door de werkzaamheden.

Omleidingsroute

Tijdens de asfaltteringswerkzaamheden vanaf maandag 22 augstus wordt het verkeer met borden en door verkeerregelaars omgeleid. De omleidingsroute voor doorgaand verkeer is via de Oldeneelallee, Marsweg en omgekeerd. Fietsers kunnen via de Gerenweg maar ondervinden wel hinder.

Op donderdagavond 25 augustus (koopavond) wordt het verkeer met bestemming Marconistraat en Faradaystraat omgeleid via Oldeneelallee, Marsweg, Ittersumallee, Anthony Fokkerstraat, Marsweg, Marconistraat en omgekeerd.

Toekomstige werkzaamheden Marslanden

Aansluitend op de Gerenweg zijn in de omgeving van de Marslanden wegwerkzaamheden gepland aan de:

- Marsweg, tussen Ittersumallee en Oldeneelallee, van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 9 september. De werkzaamheden duren de gehele dag en nacht.


- Oldeneelallee, vanaf Gerenweg tot IJsselallee, van maandag 12 september tot en met vrijdag 7 oktober tussen 19.00 en 06.00 uur. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd.


- Marsweg, vanaf de kruising Hortensiastraat - Marsweg (ter hoogte van Landstede) tot en met het kruispunt Ittersumallee, van maandag 10 oktober tot en met vrijdag 28 oktober tussen 19.00 en 06.00 uur.

De bovengenoemde data zijn onder voorbehoud