Gemeente Renswoude


Informatie

Werkzaamheden Ubbeschoterweg

Aan de noordzijde van Renswoude wordt momenteel de woonwijk 'Beekweide' ontwikkeld. Inmiddels zijn reeds ca. 100 woningen bewoond, waardoor het aantal verkeersbewegingen van zowel gemotoriseerd als langzaam verkeer op de Ubbeschoterweg is toegenomen. Vanwege deze toename en de verplaatsing van de komgrens wordt de Ubbeschoterweg tussen Overbosch en de Fliertsebeek opnieuw ingericht.

De zijwegen van de Ubbeschoterweg worden uniform ingericht, waarbij het verkeer op de Ubbeschoterweg voorrang krijgt. In de Ubbeschoterweg wordt een aantal drempels en een wegversmalling aangebracht. Het gedeelte tussen het Dickerijsterlaantje en de Fliertsebeek zal worden verbreed, waardoor de weg binnen de komgrens een gelijke breedte krijgt. Het gehele wegvak wordt voorzien van een nieuwe toplaag, waarna de markering opnieuw wordt aangebracht. Door het uitvoeren van de genoemde werkzaamheden wordt de veiligheid van de weggebruiker verbeterd.

Gelijktijdig met de asfalteringswerkzaamheden wordt ter hoogte van de Grebbeliniedijk (nabij camping de Grebbelinie) de asfaltconstructie hersteld en wordt een asfaltdrempel aangebracht.

Gedurende de uitvoering van de werkzaamheden wordt het wegvak tussen Overbosch en de Fliertsebeek afgesloten voor doorgaand verkeer. Hiervoor zal een omleidingroute worden ingesteld. Met de bewoners van De Kweek worden in het kader van de bereikbaarheid nadere afspraken gemaakt.

De bewoners tussen de Grebbeliniedijk en de Fliertsebeek ontvangen nadere informatie over hun bereikbaarheid gedurende de werkzaamheden m.b.t. de realisatie van de drempel.

De werkzaamheden worden in één fase uitgevoerd en zullen naar verwachting vanaf 22 augustus worden opgestart. De verwachte uitvoeringsduur van de werkzaamheden bedraagt ca. vier weken.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Bruil Infra bv uit Ede. De toezichthoudende taak wordt namens de gemeente uitgevoerd door dhr. Ploeg. Hij is te bereiken op het nummer: 06-22283185