Gemeente Hellevoetsluis


Zomer in de Vesting!

Donderdag 18 tot en met zondag 21 augustus is het weer Zomer in de Vesting van Hellevoetsluis! In de gehele vesting vinden festiviteiten plaats in het kader van het zomerfeest. De afgelopen maanden is samen met de vele vrijwilligers en organisaties hard gewerkt om weer een leuk programma te maken dat voor iedereen iets te bieden heeft.

Naast het stadsontbijt en de kermis (dagelijks van 12.00 tot 22.00 uur), is er een kinderdorp voor de kinderen, kunt u over het water lopen in doorzichtige parels, in historische sferen kennis maken met oude ambachten en alles van brandweerman Cor (bekend van het RTL7-programma "Brand") leren over brandveiligheid. Zelfs aan de autoliefhebbers en zeebonken is gedacht, zij kunnen hun hart ophalen met racesimulaties en demonstraties van speedboten en jetski's. Ook de Sterkste Man van Nederland geeft een demonstratie en de kanonniers zullen regelmatig hun kanon laten knallen.

Kanonschoten zijn niet als enige te horen in Hellevoetsluis... Muziek speelt dit weekend een centrale rol. Shantykoren treden overdag op verschillende plekken op, radiostation 100% NL verzorgt vrijdag een muziekprogramma en vele bekende Nederlandse artiesten zoals Gerard Joling, Koos Alberts en Wolter Kroes verzorgen optredens op vrijdag- en zaterdagavond. Meer informatie over het muziekprogramma en de kaartverkoop kunt u vinden op www.hellevoetsluisevenementen.nl.

Traditiegetrouw vindt zaterdagavond het vuurwerkspektakel plaats. Het vuurwerk wordt weer vanaf de pier bij de vuurtoren afgeschoten.

Het complete programma van Zomer in de Vesting kunt u lezen op www.zomerindevesting.nl.

08/16/2011