Gemeente Tiel


Ambitiedocument volgende stap in realisatie Westluidense Poort Tiel

Met de Westluidense Poort biedt Tiel haar inwoners en bezoekers een aantrekkelijk verblijfsgebied dat de oude binnenstad en de rivier de Waal met elkaar verbindt. De Westluidense Poort wordt door de vestiging van cultuurinstellingen dé plek voor kunst, cultuur en educatie voor jong en oud voor Tiel en de regio. De levendigheid en de uitstraling van de stadspoort worden hiermee versterkt. Met de vaststelling van het ambitiedocument Westluidense Poort heeft het college van burgemeester en wethouders een volgende stap gezet richting de realisatie van de Westluidense Poort.

In het ambitiedocument zijn de belangrijkste doelen en uitgangspunten van het project Westluidense Poort weergegeven. Het beschrijft de gebruikers van het cultuurclusters, het aanbestedingsproces, de planning en de ambities voor onder andere het plangebied, de gebouwen en de openbare ruimte. Het ambitiedocument is daarmee ook een kader voor geïnteresseerde marktpartijen voor de bouw van de Westluidense Poort.

Aanbesteding najaar 2011
Nu het ambitiedocument is vastgesteld door het college, kan de voorbereiding van de aanbesteding verder worden afgerond. De te volgen procedure is een Europese aanbesteding met gebruikmaking van de concurrentiegerichte dialoog. Hierbij worden op basis van criteria een vooraf vastgesteld aantal bedrijven geselecteerd. In gesprek - dialoog
- met hen komt de uitwerking van de Westluidense Poort tot stand. De gemeente nodigt marktpartijen uit om niet alleen het ontwerp te maken, maar ook te bouwen en te zorgen voor onderhoud en gedeeltes van de exploitatie op zich te nemen. Naar verwacht wordt het project in oktober aangekondigd op de aanbestedingskalender. Op maandag 19 september organiseert de gemeente speciaal voor lokale en regionale partijen een informatiebijeenkomst over deze voor de regio betrekkelijk onbekende aanbestedingsvorm.