UMC Utrecht


World Press Photo trekt 7500 bezoekers

Ruim 7500 bezoekers hebben de World Press Photo tentoonstelling in het Hijmans van den Berghgebouw bezocht. Vooral in het weekend werd de tentoonstelling goed bezocht. De tentoonstelling was daar te bezichtigen van vrijdag 24 juni tot vrijdag 15 juli.

Het UMC Utrecht is trots dat zij gastheer mocht zijn van deze prestigieuze World Press Photo tentoonstelling en is tevreden over het aantal bezoekers. Met deze tentoonstelling wilde het UMC Utrecht zijn maatschappelijke betrokkenheid tonen aan een breed publiek. Het UMC Utrecht haalde met de World Press Photo tentoonstelling een stuk van de samenleving naar binnen.

World Press Photo tentoonstelling
Deze reizende expositie, uniek in zijn soort, is het resultaat van de jaarlijkse internationale fotowedstrijd voor persfotografie. De tentoonstelling is een initiatief dat sinds 1955 bestaat en heeft gezorgd dat foto's iconen zijn geworden. Zoals het meisje dat over straat rent na een napalm-aanval in Vietnam en de boeddhistische monnik die zichzelf in brand steekt. De World Press Photo staat bekend als 's werelds grootste persfotowedstrijd, de tentoonstelling wordt in meer dan 45 landen bezocht.

woensdag 17 augustus 2011