Politie Drenthe

Woensdag 17 augustus 2011

Provincie Drenthe, 17-08-2011

Met ruim 200 over de N34; rijbewijs kwijt

ERM Dinsdagmiddag reed een 45-jarige man uit Albergen met zijn auto over de N34 met een snelheid van 202 km/u. De snelheid werd gemeten met de lasergun. Het rijbewijs is direct ingevorderd.

Fietser gewond bij ongeval

PATERSWOLDE Dinsdagavond is een 63-jarige man uit Groningen gewond geraakt bij een ongeval. Hij reed op een fiets over de Schelfhorst en werd daar aangereden door een 24-jarige automobiliste uit Paterswolde, die de binnenbocht nam toen ze linksaf sloeg. De fietser is overgebracht naar het Martiniziekenhuis.

Politie houdt 15-jarige jongen aan

ASSEN- Dinsdagmiddag rond kwart voor vier heeft de politie een 15-jarige Assenaar aangehouden De jongen was doorgereden na een aanrijding. Hij reed zonder rijbewijs op een scooter en botste op de AHG Fokkerstraat op een auto. Door getuigen werd het kenteken genoteerd en zo werd de bestuurder achterhaald.

Politie peppert snorfietser

COEVORDEN De politie heeft dinsdagavond een 19-jarige Nieuw Amsterdammer aangehouden. De man reed op een snorfiets en had geen kentekenplaat op zijn voertuig zitten. Standaard procedure bij onverzekerd rond rijden, is dat de snorfiets naar het bureau wordt gebracht en dat de eigenaar het voertuig kan halen als deze verzekerd is. De man werd hierop agressief, waarop de politie pepperspray moest gebruiken.

Graffitispuiters gepakt

ASSEN Een 14-jarige jongen uit Assen is betrapt bij het spuiten van graffiti bij een eetgelegenheid aan het Koopmansplein. De jongen werd al rennend door de politie aangehouden. Hij had nog latex handschoenen aan en een verfbus in de hand. De KMAR heeft een tweede aanhouding verricht (15 jarige Assenaar). Beiden zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Aanhouding na huiselijk geweld

KLAZIENAVEEN Dinsdagavond heeft de politie een 32-jarige man aangehouden wegens huiselijk geweld ten opzichte van zijn huisgenoten. De man, die onder invloed van alcohol en drugs verkeerde, is ingesloten. Deze zaak zal worden afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld.

Politie zoekt bedreigde kinderen

RODEN De politie is op zoek naar een groepje kinderen van 12 a 13 jaar, die op vrijdagavond 12 augustus rond 23.00 uur met een hond liepen in de omgeving van de Roderweg en de Hullenweg, in de omgeving van de hockeyvelden. De kinderen werden daar aangesproken door een man van ongeveer 50 jaar met een damesfiets en een rode bodywarmer. De man ging flink tekeer tegen de kinderen, waarna een 18-jarige man uit Peize deze man aansprak en er iets van zei. De kinderen met de hond liepen intussen verder. De onbekende man bedreigde de inwoner van Peize. Deze deed aangifte bij de politie. Een zoekactie direct na de melding leverde geen resultaat op. De politie wil graag met de kinderen praten die het ook met de onbekende man aan de stok hebben gehad. Zij worden gevraagd om contact op te nemen met de politie in Roden, telefoon 0900 8844.