Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

12 augustus 2011

IVO NIEHE, IMCA MARINA, HANS LUBBERDING GASTEN 'PAAL 020'

Bij 'Paal 020' wordt het credo gehuldigd 'achter de wolken schijnt de zon'. De zomer van 2011 in Noord-Holland is bij uitstek geschikt om iedere werkdag om 17:15 uur in te schakelen voor ons zomerse magazine. Zonnige klanken én zonnige gezichten zijn er deze week van onder anderen Ivo Niehe, Imca Marina, Rob Ronday, Hans Lubberding, Jeroen Swolfs en Jan Haver.

Onder voorbehoud van wijzigingen komen van maandag 15 augustus tot en met vrijdag 19 augustus de volgende gasten langs bij 'Paal 020':

Maandag 15 augustus zit de sfeer er meteen goed in met de altijd goedlachse zangeres Imca Marina en Rob Ronday, de directeur van Circus Renz. Imca Marina is natuurlijk bekend van haar monsterhit Viva Espana en ze brengt nog altijd platen uit. Haar laatste single heet ''n Heerlijke Dag'. Circus Herman Renz is het enige echte Nederlandse rondreizende circus en viert dit seizoen met hun voorstelling 'Celebration' 100 jaar circustraditie. Directeur Rob Ronday kan daar natuurlijk uitgebreid over vertellen.

Dinsdag 16 augustus verwelkomt 'Paal 020' tv- en theatermaker Ivo Niehe en wereldreiziger Jeroen Swolfs. Hoewel, Ivo Niehe kan ook best wereldreiziger genoemd worden, want hij spreekt sinds jaar en dag (30 jaar om precies te zijn) met alle groten der aarde voor zijn 'TROS TV-Show'. Ook is hij in de theaters te zien. Fotojournalist Jeroen Swolfs besloot voor zijn project Streets of the World alle hoofdsteden van de wereld vast te leggen. Hij reist omdat het kan en omdat hij wil vastleggen hoe de mensheid er voor staat. Muziek is er van rockband King Jack

Woensdag 17 augustus schuift oceaanzeiler Lucas Schöder aan en is er muziek van MaRain. Hoe de Haarlemse econoom Lucas Schöder ertoe kwam om als solozeiler de oceanen te bedwingen, wordt ongetwijfeld onderwerp van gesprek. De race Transat 6.50 legde hij in 2007 voor het eerst af in 27 dagen, nog altijd de beste Nederlandse prestatie. Muziek is er van de Amsterdamse singer-songwriter MaRain. Achter deze artiestennaam gaat zangeres Marijn Wijnands schuil, wier stemgeluid wel wordt vergeleken met Lucinda Williams en Emmylou Harris.

Donderdag 18 augustus zijn Olympisch Stadion-directeur Hans Lubberding en volkszanger Jan Haver te gast. Hans Lubberding is directeur van het Amsterdamse Olympisch Stadion, hij heeft grootse plannen met het gebied rondom het Olympisch Stadion. Jan Haver is een Amsterdamse zanger die het levenslied, de smartlap en het mooie luisterlied op zijn repertoire heeft. Hij heeft een album uit getiteld 'Jan Haver zingt...beroerde liederen’.

Vrijdag 19 augustus sluiten we de week als altijd met een lekker weekendgevoel af. Wie er dan te gast zijn, houden we nog even voor ons. Maar voor wat betreft de muziek alvast een tipje van de sluier... Hans Laduc treedt op in 'Paal 020'. Deze fingerstyle gitarist (daar zijn er niet veel van in Nederland) begon als kleine jongen met gitaarspelen op een tennisracket. Sinds 2004 is hij gegrepen door het fingerstyle gitaarspel, maar ook dat racket speelt nog altijd een rol in zijn leven als muzikant.

'Paal 020' wordt afwisselend gepresenteerd door Floris Roubos, Aart van Eldik, Roos Abelman, Peter Maarsen en Patricia Nagelkerke. De borrelhappen worden -op geheel eigen wijze- geserveerd door Martin de Eurokok. De culinaire hoogstandjes zijn terug te vinden op www.rtvnh.nl/eurokok.

'Paal 020':

Elke werkdag om 17:15 uur bij RTV Noord-Holland


---

Noot voor de redactie (