Gemeente Ameland


Toelage uitwonende studenten aanvragen

Ouders of verzorgers van uitwonende studenten kunnen in aanmerking komen voor een gemeentelijke toelage van maximaal ⬠131,37 per maand. Het betreft de leerlingen tot en met 17 jaar die aan de vaste wal studeren en wonen. Ook studenten van 18 jaar en ouder die een opleiding volgen in het voortgezet onderwijs (HAVO, VWO) komen hiervoor in aanmerking. Bij een inkomen lager dan ⬠34.424,25 ontvangt u de maximale toelage. Is uw inkomen hoger dan dit bedrag? Dan neemt de tegemoetkoming met elke meerverdiende euro langzaam af. Twijfelt u of u in aanmerking komt voor deze toelage? Dien dan toch een aanvraag in.

Uw aanvraag voor een toelage voor het schooljaar 2011/2012 dient u voor
1 maart 2012 bij de gemeente in te leveren tezamen met de volgende bijlagen:

* Een bewijs waaruit blijkt dat de student uitwonend is;
* Een bewijs waaruit blijkt dat de student is ingeschreven aan de onderwijsinstelling die u op het formulier heeft ingevuld;
* Een kopie van de beschikking van de Dienst Uitvoering Onderwijs voor het desbetreffende studiejaar, dan wel een kopie van de beschikking van de belastingdienst voor het kindgebonden budget in het kalenderjaar voorafgaand aan het schooljaar waarvoor een toelage wordt gevraagd. Het kindgebonden budget hoeft u in de meeste gevallen niet aan te vragen, u krijgt dit automatisch van de Belastingdienst. Heeft u vragen over het kindgebonden budget? Kijk dan op www.toeslagen.nl.

Aanvraagformulieren voor een gemeentelijke toelage kunt u vinden op www.ameland.nl of aanvragen bij de afdeling Welzijn op het gemeentehuis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Jaap Werkman of Erica de Vries via telefoonnummer (0519) 555 555.