Watersportverbond - KNWV

Keijzer / van Veen Jeugd Europees Kampioen 470

maandag 15 augustus 2011

Delta Lloyd Talentploegzeilsters Nina Keijzer en Anneloes van Veen zijn vandaag in het Belgische Nieuwpoort Jeugd Europees Kampioen 470 geworden!

Na een week vol spektakel en een zenuwslopende medal race zullen de Nederlandse meiden vanavond de hoogste trede van het podium beklimmen en een periode vol blessure leed en teleurstelling tijdens het recente Jeugd WK op een hele mooie wijze achter zich laten.
Â
Professionele Medal Race
Vandaag, maandag 15 augustus, was de marge op de nrs. 2 uit het klassement, het Duitse team Annika Bochmann/ Anika Lorenz, in de afsluitende medal race 3 punten. Slechts één plek verschil in de dubbel tellende medal race was al voldoende om de overwinning uit handen te geven.

De wind was wederom licht en de stroom op de Noordzee zeer nadrukkelijk aanwezig. Geen ideale omstandigheden om de zenuwen bij in bedwang te houden! De uiteindelijke race werd zeer professioneel gevaren. Nina en Anneloes gingen voortvarend van start en ronden de eerste boei als 2e, voor de twee Duitse teams op plaats 2 en 3 in het klassement. Na een goede start besloten ze vervolgens geen risico's meer te nemen en vooral de Duitse Annika's niet meer uit het oog te verliezen.

Eindoverwinning
Het restant van de race met verraderlijke stroom en winddraaiingen werd er geen millimeter meer prijsgegeven op deze twee concurrenten. In deze medal race zouden ze dan niet meer in de top gaan finishen, het enige wat telde was de eindoverwinning. Die kwam er, uiteindelijk finishten ze 6e met de concurrenten op een plek achter hun.

Nina Keijzer en Anneloes van Veen zijn daarmee Jeugd Europees Kampioen 470 Dames 2011. Ze waren al zeker van een uitzending naar het senioren WK te Perth eind 2011 en bevestigen hiermee zeker het vertrouwen van het Watersportverbond. Tevens zullen ze worden voorgedragen voor de Internationaal Talentstatus bij NOC*NSF. De hoogste talenstatus voor de Olympische kernploeg.