Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Herinrichting Fonteynenburghlaan Voorburg

15 augustus 2011 - Eind augustus beginnen ingrijpende werkzaamheden aan de de Fonteynenburghlaan in Voorburg. Deze weg vormt een belangrijke verbinding voor het doorgaand verkeer tussen de Westvlietweg en Den Haag (Binckhorst). Tijdens het werk is ernstige verkeershinder niet uit te sluiten. Voor de herinrichting moet de straat in de volle breedte worden opengebroken. Bestemmings- en fietsverkeer blijft mogelijk. Overig wegverkeer wordt omgeleid via het Westeinde en de Laan van Middenburg. De werkzaamheden duren tot medio november.

Veiligheid
De gemeente Leidschendam-Voorburg richt de Fonteynenburghlaan anders in. De weg is een belangrijke schakel in de fietsroute tussen Zoetermeer en Den Haag. Nu rijden fietsers nog op de rijbaan van deze klinkerweg. Als het werk is uitgevoerd kunnen fietsers, gescheiden van het overige verkeer, veilig en comfortabel rijden.

Fietspaden
Het grootste deel van de Fonteynenburghlaan krijgt vrij liggende fietspaden. Waar de ruimte te krap is komen brede fietsstroken. Zowel de paden als stroken krijgen rood asfalt. De schoolzone bij basisschool Pius X, waar een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur geldt, wordt langer. Bij de Fonteynkerk en de Willemstraat komen verkeersdrempels; de drempel met zebrapad voor de school blijft liggen.

Duurzaam
De Fonteynenburghlaan krijgt een duurzame groenstructuur. Dat wil zeggen dat er jong volwassen bomen worden geplant die het merendeel van de bestaande bomen vervangen. Het gros van de huidige bomen heeft namelijk geen lange levensverwachting meer. In de nieuwe situatie is het aantal bomen vrijwel gelijk aan de huidige situatie. De parkeercapaciteit blijft nagenoeg gelijk.

Inloopavond
Dinsdagavond 23 augustus is er in wijkcentrum Agora aan de Fonteynenburghlaan een inloopbijeenkomst over de herinrichting. Bewoners en overige belangstellenden kunnen zich tussen 18.30 en 20.30 uur laten informeren over de nieuwe inrichting van de Fonteynenburghlaan en de werkzaamheden, die tot medio november plaatsvinden.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.lv.nl/fonteyn