Witteveen en Bos

Staatssecretaris zegt 4 miljoen toe voor vervolg kustbeschermingsproject Jakarta

(15-08-2011)

Tijdens zijn bezoek aan Indonesië begin juli 2011 heeft de staatsecretaris van Buitenlandse Zaken, Ben Knapen, toegezegd om het vervolg op de studie Jakarta Coastal Development Strategy te financieren met een bedrag van vier miljoen euro.

Sinds november 2010 is Witteveen+Bos nauw betrokken bij het Jakarta Coastal Development Strategy project. Het project voorziet in de uitwerking van een aantal strategieën om het onder zeeniveau verdwijnende noorden van Jakarta te beschermen tegen overstromingen uit zee. Jakarta zinkt onder invloed van grondwateronttrekking voor bewoners en industrieën.

De bescherming van het noorden van Jakarta wordt gekoppeld aan de ontwikkeling van de regio op het gebied van transport, watervoorziening en afvalwaterbehandeling. Specialisten van Witteveen+Bos op het gebied van `coastal development' en `spatial planning and land reclamation' werken mee aan dit project, dat loopt tot eind september 2011.

De vervolgfase, waarvoor de staatssecretaris nu financiering heeft toegezegd, behelst het maken van een masterplan en het verder onderzoeken van de bodemdaling als gevolg van grondwateronttrekking. Witteveen+Bos gaat in de masterplanfase een belangrijke rol spelen.