Politie Gelderland-Zuid

Vreemd gedrag; mee naar bureau

Culemborg, 14-08-2011 o Zaterdagochtend werd een 36-jarige man uit Apeldoorn aan de Barbarakruid in Culemborg aangehouden voor baldadigheid. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding.

Een krantenbezorger was door de man aangesproken. Deze had hem gevraagd of hij mocht bellen met de telefoon van de krantenbezorger. De onbekende man drukte wel een nummer in maar gooide even later de telefoon op het dak van een schuurtje. De agenten die de melding hadden doorgekregen spraken de verdachte aan. Deze gedroeg zich zeer vreemd en werkte niet mee. Hij keek zeer verwilderd om zich heen en had grote pupillen. Er was geen contact mee te maken en na een aantal pogingen besloten de agenten de verdachte aan te houden. De man bleef zich tot in het bureau verzetten.

Later bleek dat de man al eens was behandeld voor zijn gedrag. Zijn vader en broer kwamen naar het bureau om zich over hem te ontfermen. De verdachte kon zich van het hele gebeuren niets meer herinneren. In de loop van de dag is de man in vrijheid gesteld. (14)

Laatst gewijzigd 14-08-2011 10:05 | © Regio Gelderland-Zuid |