Hoefnet

Nieuws

Gouden trio vormt team op EK vierspannen Breda

12-08-2011

Bondscoach Harry de Ruyter (Kessel, Lb.) heeft bekend gemaakt dat het gouden trio bestaande uit IJsbrand Chardon (Den Hoorn), Koos de Ronde (Zwartewaal) en Theo Timmerman (Putten) het team vormen op het Europees Kampioenschap vierspannen. Dit EK wordt verreden tijdens Outdoor Brabant in Breda van 1 tot en met 4 september 2011.

Chardon, De Ronde en Timmerman zijn de laatste jaren zeer succesvol als team. Het trio won de gouden teammedaille op de Wereldruiterspelen in Kentucky 2010 en schreef de landenwedstrijd in Aken in zowel 2009, 2010 als 2011 op hun naam.
Het is voor het eerst sinds 1981 dat dit Europees Kampioenschap voor vierspannen wordt gehouden. Het laatste EK vond in 1981 plaats in het Zwitserse Zug en werd gewonnen door de Hongaar Gyorgy Bardos. Het Open FEI Europees Kampioenschap in Breda 2011 is opengesteld voor Europese en niet-Europese vierspanrijders. De wedstrijd telt hierdoor mee als kwalificatiewedstrijd voor de FEI indoor wereldbeker vierspannen, die komende winter wordt verreden. Alleen de Europese menners kunnen in Breda aanspraak maken op de individuele-en teammedailles.
Naast het bovengenoemde team neemt ook een aantal Nederlandse vierspanrijders op individuele titel deel. In totaal komen er ruim 35 vierspanrijders uit 12 verschillende landen aan de start. De vierspanrijders worden in Breda begeleid door bondscoach Harry de Ruyter, teamveterinair Albert van Unen (Vinkega) en teammanager Adrianne van Waardenberg-Nooren (Bussum).