Politie Groningen

Vrijdag 12 augustus 2011

Provincie Groningen, 12-08-2011

Baby door vader meegenomen

GRONINGEN Een 34-jarige man uit Tilburg heeft vrijdagochtend omstreeks 05.00 uur uit een woning in Lewenborg zijn baby meegenomen zonder toestemming van de 33-jarige moeder. De twee hadden ruzie en toen de man er vandoor ging, nam hij de zeven maanden oude baby mee. De baby had alleen een luier om. De politie startte direct een zoekactie. Een groot aantal agenten ging op zoek naar de twee. Een diensthond kwam hen versterken. Ook werd een rechercheonderzoek gestart. Op het moment dat ook Burgernet ingeschakeld zou worden, werden de man en de baby ruim een uur na de melding gevonden in de buurt van Kardinge. De man was onder invloed. De baby kon weer in goede gezondheid aan de moeder worden gegeven. De verdachte is aangehouden. De politie doet nader onderzoek en informeert de hulpverlening.

Bestuurder kijkt te diep in glaasje

OUDE PEKELA Een 49-jarige man uit Meeden is donderdagnacht op de Feiko Clockstraat in Oude Pekela aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen dat hij bij een kroeg weg reed en een controle was het gevolg. Een blaastest wees uit dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij moest mee naar het politiebureau en daar bleek dat hij ruim 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Snorfietsers onder invloed

GRONINGEN / HAREN Agenten hebben donderdagnacht twee snorfietsers aangehouden, omdat ze onder invloed waren. Een 66-jarige vrouw werd op de Gorechtkade gecontroleerd, omdat het achterlicht van haar snorfiets niet werkte. Uit de blaastest bleek dat ze mogelijk onder invloed reed. Ze werd aangehouden en op het politiebureau lukte de ademanalysetest niet. Er werd bloed afgenomen om het alcoholpromillage alsnog vast te kunnen stellen. In Haren viel een 25-jarige man uit Groningen door de mand. Hij reed slingerend over de Molenweg. Hij werd langs de kant van de weg gezet. Agenten zagen dat de snorfietser bloeddoorlopen ogen had, dat zijn adem naar alcohol rook, dat hij niet op zijn benen kon blijven staan en dat hij wat moeilijk te verstaan vanwege zijn dubbele tong. Hij weigerde een blaastest en ook op het bureau weigerde hij mee te werken aan de ademanalysetest. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man en de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser onder invloed botst tegen taxi

GRONINGEN Een 25-jarige fietser uit Groningen is donderdagnacht gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van het Boterdiep met de Korreweg. Een 30-jarige bestuurder van een taxi reed over de busbaan en hij zag de fietser uit de richting van het Noorderstationsstraat komen. Hij ging langzamer rijden, maar toch botsten de twee, omdat de fietser geen voorrang verleende aan de taxi. De taxichauffeur had geen alcohol gedronken. Een blaastest bij de fietser wees uit dat hij wel onder invloed was. De fietser is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op tegen de fietser.

Veelpleger bedreigt getuige met mes na diefstal

GRONINGEN Een 35-jarige man uit Groningen, die bij de politie te boek staat als veelpleger, is donderdagavond in de Haddingestraat aangehouden voor diefstal met geweld. Hij deed in een winkel meerdere spullen in zijn jas en plastictas en op het moment dat hij de winkel uit was, werd hij aangesproken door een getuige. De verdachte wilde echter niets van hem weten en bedreigde de getuige met een mes. De getuige ontzette de verdachte en agenten namen de veelpleger van hem over. Hij is ingesloten.

Mannen aangehouden voor beroving

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond op de J.C. Kapteynlaan een 24-jarige man uit Rijswijk en een 25-jarige man uit Den Haag aangehouden. Een 20-jarige Stadjer had kort ervoor melding gedaan van een beroving met een wapen door twee mannen. Dit gebeurde bij de kruising van de Korrewegbrug. Als gevolg van deze melding zijn agenten naar het slachtoffer gegaan. Andere agenten zijn in de omgeving op zoek gegaan naar de verdachten. Een agent in burger trof de mannen vervolgens op de J.C. Kapteynlaan en na versterking van collegas werd het duo aangehouden, omdat ze voldeden aan het opgegeven signalement. Ze hadden een mes bij zich. Dat werd in beslag genomen. De mannen zijn ingesloten voor onderzoek.

Mannen aangehouden in slooppand

GRONINGEN Agenten hebben donderdagavond in het voormalig IB-Groep-gebouw vijf mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De mannen zijn in de leeftijd van 21 tot 37 jaar. Een getuige zag dat drie mannen door een hek kropen en het gebouw naar binnen gingen. Agenten zijn gaan kijken en kregen gezelschap van een politiehond. Ze vonden flessen drinken, gereedschap, zaklampen en koper aan in het pand. Het koper lag al klaar om te vervoeren. Op de bovenste verdieping troffen ze de vijf mannen aan. De mannen zijn aangehouden voor onderzoek.

Elf bekeuringen bij verkeerscontroles

GRONINGEN - De politie heeft donderdagmiddag op drie locaties controles op het overtreden van geslotenverklaringen (in verboden richting rijden) gehouden. De politie controleerde op de Grote Markt, het AKerkhof, de Brugstraat (westzijde) en het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Agenten deelden elf bekeuringen uit voor het negeren van de geslotenverklaringen. Daarnaast werd er twee keer bekeurd voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en het onverzekerd rijden.

Insluiper zeurt om eten en drinken

GRONINGEN - Een 88-jarige inwoonster van Groningen heeft donderdag aan het eind van de middag ongewenst bezoek gehad van een onbekende man. De vrouw wilde haar woning aan de Goudlaan binnengaan toen achter haar een man verscheen. Bij het betreden van de woning sloop de man mee naar binnen. De man liep haar keuken binnen en zeurde om eten en drinken. De vrouw schakelde haar buurvrouw in om de man verbaal het huis uit te jagen. Hij maakte nog gebruik van haar toilet en is daarna met stille trom vertrokken. Even later ontdekte de bejaarde dame dat zij een polstasje miste met daarin een portemonnee, geld en een ID-kaart. De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie doet onderzoek.

Man snuffelt bij bouwketen

GRONINGEN - Agenten zagen donderdagavond een 33-jarige man uit Groningen bij enkele bouwketen bij het parkeerterrein van een school aan de Kluiverboom snuffelen. De agenten zagen dat de man een voorwerp richting een bestelauto gooide. Dit bleken staalkabels te zijn. Hierop hebben de agenten de man aangehouden voor poging diefstal. In de bestelauto van de verdachte vonden zij meer goederen waarvan het vermoeden bestaat dat deze niet van hem zijn. De politie heeft een aantal van deze goederen in beslag genomen. Omdat de man zich verzette bij zijn aanhouding, werd hij geboeid naar het bureau overgebracht. Na verhoor is hij weer heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op en onderzoekt de zaak.