Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht, 12-08-2011

Ongeval met letsel

LEUSDEN Op donderdag 11 augustus raakte rond 18.30 uur een 22-jarige automobiliste uit Woudenberg gewond aan haar hoofd na een aanrijding met een andere auto op de Hamersveldseweg.

De vrouw slipte in een bocht en botste frontaal tegen een tegemoet komende auto op. De 46-jarige bestuurder uit Leusden in deze auto liep geen letsel op. De vrouw is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling.

Verdachten autodiefstal aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft rond 03.30 uur twee personen aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. Surveillerende agenten zagen de auto op de Arnhemseweg rijden en dachten dat de bestuurder mogelijk onder invloed van alcohol reed. Zij lieten de auto stoppen.

De 19-jarige bestuurder uit Houten verklaarde geen rijbewijs te bezitten en dat hij de auto had gestolen in Houten. Hierop werd hij en een 17-jarige inzittende jongen uit Nijkerk aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier werd de eigenaar van de auto gebeld, die verklaarde dat zijn auto inderdaad was gestolen en dat hij nog aangifte moest doen.

De verdachten werden vastgezet voor nader verhoor en onderzoek.

Rijden onder invloed

HOOGLAND Surveillerende agenten werden op 12 augustus rond 01.40 uur door een getuige gewezen op een bestuurder die opvallend langzaam over de Bunschoterstraatweg reed.

De politie zag de auto al snel rijden. De bestuurder reed slingerend, constant remmend en reed maximaal 30 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Bij het aanspreken reageerde hij afwezig. In de auto werd een flesje met vermoedelijk GHB aangetroffen. Deze werd in beslag genomen voor nader onderzoek.

De bestuurder werd aangehouden voor nader onderzoek. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.