Boekenliefde.nl komt met persoonlijke boekentips


Den Haag, 20110811 -- Boekenliefde.nl is gestart met het geven van persoonlijke boekentips die daadwerkelijk rekening houden met de smaak van de gebruiker. De bedoeling hiervan is boeken lezen (nog) leuker te maken. Bij de boekentips wordt ook vermeld waarom de tip wordt gegeven.

Kees den Boogert in de nieuwsbrief van boekenliefde.nl, die momenteel wordt verspreid: “Persoonlijk ben ik heel blij met deze functie. Een boek uitzoeken in de boekhandel of in de bibliotheek vond ik altijd moeilijk. Ik heb al een boek uit mijn boekentips gelezen en ben bezig met het tweede (Het Bernini Mysterie, Verfhuid). Dit was een van de redenen om boekenliefde.nl op te zetten.”

De vele duizenden waarderingen die duizenden boekenliefhebbers hebben gegeven aan de boeken die ze hebben gelezen, vormen de (statistische) basis voor de persoonlijke boekentips. Gegeven de waarderingen van de boeken die een gebruiker al gelezen heeft, bepaalt boekenliefde.nl welke boeken de beste kans maken op een hoge waardering van de gebruiker.

Over boekenliefde.nl

Het doel van boekenliefde.nl is om boeken lezen nog leuker te maken. Gestart in het najaar van 2010 uit persoonlijk ongenoegen en snel opgepikt door duizenden boekenliefhebbers. Je kunt bijhouden welke boeken je hebt gelezen en wat je ervan vond. Het is ook mogelijk om boekenvriendschappen te sluiten, de virtuele bibliotheek van vrienden te bekijken, en van elkaars beoordelingen, reviews en tips te profiteren.

Uniek is de koppeling met de openbare bibliotheken, die het onder andere mogelijk maakt automatisch een mailtje te ontvangen als boeken bijna moeten worden ingeleverd. Via een open api is de functionaliteit van boekenliefde.nl ook beschikbaar voor boekhandels, bibliotheken en derden.

Illustraties bij bericht

http://boekenliefde.nl/wi-boekentips.png

http://boekenliefde.nl/wi-boekentipslarge.png (groot formaat)