Nieuwsuur


11-08-2011
Vernietigend rapport over Joods verzorgingshuis
Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg is onder meer het personeelstekort in het Amsterdamse verzorgingshuis Beth Shalom zeer zorgwekkend. De directie erkent dat er zaken zijn fout gegaan, maar is verbaasd over de harde woorden van de inspectie. Vanavond een reportage over Beth Shalom.

Cameron: steun voor slachtoffers
De Britse premier stelt miljoenen beschikbaar om de schade van de rellen te vergoeden. "De politie schatte de rellen verkeerd in," aldus Cameron, die ook zei dat de komende dagen extra politie ingezet wordt om de onrust in te dammen. Vanavond het laatste nieuws uit Engeland door correspondent Arjen van der Horst.

Opnieuw veel geweld in Syrië
De Verenigde Staten veroordelen opnieuw het geweld in Syrië. Volgens minister Clinton (Buitenlandse Zaken) heeft Assad de legitimiteit als staatshoofd verloren. De laatste dagen voerde het Syrische leger opnieuw aanvallen uit tegen de opstandelingen waarbij weer veel doden zouden zijn gevallen. Vanavond een gesprek met Munir Abdulrahman, die in Syrië bij de demonstranten was. Ook een gesprek met Syrië-kenner Maarten Zeegers.

Weblog: Foppe de Haan op Tuvalu II
Verslaggever Ellen Brans reist mee met Foppe de Haan naar Tuvalu. Lees haar nieuwste weblog.

Presentatie: Mariëlle Tweebeeke, Herman van der Zandt en Tom Egbers

(Onderwerpen onder voorbehoud)


Lees meer op http://www.nieuwsuur.nl

Wie zijn de relschoppers in Engeland?
Particulier beleggen: wat is wijsheid?
OP TV

Nieuwsuur
Nederland 2
Ma t/m vr: 22.00-22.52
Zaterdag: 22.00-22.30
Herhaling na middernacht