Ingezonden persbericht


Roto Smeets GrafiServices haalt certificaat MVO prestatieladder

Roto Smeets GrafiServices, bestaande uit de twee vellendrukkerijen van de Roto Smeets Group in respectievelijk Eindhoven en Utrecht, hebben als eersten binnen de groep het certificaat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen behaald, gebaseerd op de certificatienorm MVO Prestatieladder (niveau 3). De MVO Prestatieladder is ontstaan vanuit de behoefte om de activiteiten in het kader van maatschappelijke betrokkenheid concreet, objectief en aantoonbaar te kunnen maken. Het is een objectief bewijsmiddel dat Roto Smeets GrafiServices een managementsysteem heeft voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, waarin de eisen en -verwachtingen van stakeholders gemanaged worden op resultaat. Roto Smeets GrafiServices ziet in deze certificering de bevestiging van haar jarenlange streven zo maatschappelijk en duurzaam mogelijk te ondernemen.

Algemeen Directeur Carel van der Velden is verheugd: "We brengen al jaren verslag uit van onze ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen maar door middel van dit certificaat kunnen we het veel beter meetbaar en erkend krijgen. Dit is met name van groot belang voor die afnemers die een duurzaam inkoopbeleid binnen hun keten nastreven, zoals bijvoorbeeld de overheid".

De MVO Prestatieladder, certificatienorm voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is samengesteld op basis van principes zoals verwoord in de internationale richtlijnen voor sustainability (draft ISO/DIS 26000), stakeholdermanagement (AA1000) en indicatoren en rapportage (GRI). De norm is zodanig ingericht dat deze internationaal toepasbaar is. Certificering en beoordeling van het managementsysteem is uitgevoerd door BSI Group.

Eindhoven/Utrecht, 11 augustus 2011