Persbericht

Symantec Enterprise Vault 10 vermindert de risico's van het gebruik van social media tools voor bedrijven

Utrecht, 11 augustus 2011 - Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) kondigt de beschikbaarheid aan van Enterprise Vault 10, de nieuwe versie van zijn e-mail- en contentarchiveringssoftware die nu is voorzien van Symantec data loss prevention-technologie om Microsoft Exchange e-mail-inhoud en metadata te analyseren en zo te helpen bij het bepalen van de archiverings- en retentiestrategie voor alle berichten. E-mailinhoud en metadata worden automatisch geclassificeerd en ingedeeld in het juiste archiverings- en retentiebeleid en kan zelfs worden gemarkeerd om te worden beoordeeld voor compliance-redenen. Een andere nieuwe feature van Enterprise Vault 10 is de mogelijkheid om alle social media-interacties voor compliance- en eDiscovery-doeleinden te archiveren.

"Bedrijven hebben geleerd hoe belangrijk het is om e-mail, IM, documenten, spreadsheets en andere ongestructureerde informatie te beschermen en te behouden en ze leren dat hetzelfde geldt voor social media- interacties", zegt Erik van Veen, Senior Manager Technical Sales Organisation bij Symantec Nederland. "We hebben de omvang van Enterprise Vault vergroot en de performance verbeterd, zodat onze klanten effectief de miljoenen records kunnen archiveren die werknemers via e-mail, social media, SharePoint en bestandssystemen creëren. Enterprise Vault 10 kan risico's aanzienlijk verminderen, in het bijzonder voor organisaties in zeer betwistbare of gereguleerde sectoren, zonder dat de ondernemings- en productiviteitsvoordelen van social media en collaboration tools worden afgeremd."

Dataclassificatie
IT-organisaties wereldwijd zijn verplicht tot het implementeren van organisatiebreed retentiebeleid voor het bewaren van informatie. Het Data Classification Service-kenmerk van Enterprise Vault 10 maakt gebruik van Symantec's data loss prevention-technologie om automatisch e-mail te classificeren en om een passend archiverings- en retentiebeleid te bepalen. Classificaties kunnen ook gebruikt worden als filters om het zoek- en evaluatieproces voor eDiscovery te versnellen. Daarnaast kunnen klanten die Symantec Data Loss Prevention geïmplementeerd hebben het classificatiebeleid delen om de geautomatiseerde classificatie van informatie sterk te vereenvoudigen. Enterprise Vault voegt ook nieuwe integratie toe met de Symantec encryptietechnologieën waarmee organisaties gecodeerde informatie effectief kunnen classificeren, opslaan en ontdekken.

Social Media Archivering
Berichten naar een organisatie via openbare social media-kanalen waaronder blogs, Facebook-pagina's en Twitter-feeds worden beschouwd als zakelijke communicatie die moet worden behouden om te voldoen aan open records-verzoeken, industrieregelgeving zoals het toezicht op eisen van de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) 10 -06 amendementen en de mogelijkheid van een eDiscovery-verzoek. Volgens Symantec's 2011 Social Media Protection Flash Poll overweegt 82 procent van de ondernemingen de implementatie van archiveringsoplossingen om gevoelige zakelijke informatie die via social media wordt verspreid, te verzamelen, te bewaren en te ontdekken, maar minder dan een kwart heeft dat daadwerkelijk gedaan.

Door middel van Symantec's samenwerking met Actiance, CommonDesk, Globanet, Hanzo en Socialware, archiveert Enterprise Vault 10 automatisch social media-interacties voor compliance, eDiscovery en corporate governance-doeleinden. Organisaties kunnen voldoen aan de eisen voor social media-communicatie zonder beperking of verbod van het gebruik van deze tools.

Enterprise Vault en Clearwell
Enterprise Vault helpt klanten sinds lange tijd met de voorbereiding op de mogelijkheid van een eDiscovery-verzoek door het vastleggen van informatie, het taggen van specifieke records voor toekomstige geschillen en door het mogelijk te maken snel en eenvoudig te zoeken naar relevante records. Het Clearwell eDiscovery Platform, nu onderdeel van Symantec, stelt klanten in staat die records te verwerken, te analyseren en te herzien voor interne audits, juridische eDiscovery en corporate governance doeleinden. Symantec vermindert de kosten en risico's door het verstrekken van herhaalbare en verdedigbare eDiscovery workflows in alle wettelijke, reglementaire en onderzoekszaken. Organisaties kunnen een 'chain of custody' laten zien voor elk document gedurende het gehele proces, van archivering en behoud door middel van evaluatie en productie.

Aanvullende Enterprise Vault 10 features:

· Enterprise informatie archief: verplaatst minder toegankelijke informatie van dure primaire storage en servers zoals Microsoft Exchange en SharePoint, IBM Lotus Domino en file servers naar lower-tiered storage, on-premise of in de cloud.
· Global deduplicatie: efficiënt informatie archiveren door de opslag van slechts één kopie van een bestand of bericht, ongeacht het aantal keren dat het voorkomt of waar het is opgeslagen, waardoor op de lange termijn de total cost of ownership aanzienlijk wordt verlaagd door het verkleinen van het archiefformaat.
· Flexibele .PST- en NSF-migratie: automatisch lokaliseren en migreren van bestaande .PST- en NSF-bestanden naar het archief, om weer controle over de informatie in die bestanden te krijgen. Gecentraliseerde controle van .PST- en NSF-bestanden helpt bij het versnellen van eDiscovery terwijl het opslagkosten, back-up-vensters en informatierisico's vermindert.
· Naadloze end-user-ervaring: Enterprise Vault is ontworpen als naadloze uitbreiding van bestaande gebruikersinstrumenten (Outlook, Notes, SharePoint, etc.) waardoor transparante toegang tot gearchiveerde informatie altijd en overal mogelijk is, ook op mobiele apparaten.
· Intuïtieve elektronische eDiscovery met guided review: biedt geavanceerde search, legal hold en analyse waaronder guided review, conversation threading, bulk-marking en tagging. Relevante artikelen kunnen gemakkelijk worden bewaard en aan de verzoekende partij worden aangeboden door middel van een flexibel en controleerbaar exportproces om de productie te vereenvoudigen.

Beschikbaarheid
Symantec Enterprise Vault 10 is vanaf heden wereldwijd beschikbaar.

Resources
Enterprise Vault 10
SlideShare Presentatie: 2011 Social Media Protection Flash Poll Results and Analysis

Connect met Symantec
Enterprise Vault op Twitter
Symantec op Facebook
Symantec Connect Business Community