Imtech NV

Imtech: 60 miljoen euro ICT outsourcing contract voor Exapaq (Franse Post)

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat Franse Post (La Poste) opdracht heeft gegeven aan Imtech (Imtech ICT) voor de uitvoering van alle ICT-diensten, inclusief alle ICT-systemen en IT-oplossingen, voor haar dochteronderneming Exapaq. Exapaq is de meest succesvolle B2B pakketdienst in Frankrijk en verwerkt meer dan 47 miljoen pakketten per jaar. Het contract vertegenwoordigt een waarde van 60 miljoen euro.

Imtech CEO René van der Bruggen: 'Imtech heeft een sterke Europese ICT-divisie die actief is in acht Europese landen en prima presteert. Imtech combineert specifieke branche- en ICT-expertise tot geïntegreerde totaaloplossingen. Dit soort oplossingen voor logistieke organisaties vormen een kernspecialisme. In de Europese logistieke markt zijn we dan ook één van de sterkste ICT-spelers en bieden we onze klanten toegevoegde waarde met volledig geïntegreerde en klantspecifieke diensten. Het nieuwe contract voor de Franse pakketdienst Exapaq bewijst onze kracht en vormt een belangrijke referentie in de groeiende Europese logistieke markt.'

Logistieke totaaloplossing voor Exapaq
Imtech combineert kennis van applicatie-software met operationele expertise van ICT- systemen. Juist dit maakt Imtech succesvol in de logistieke markt. Exapaq werkt al jaren samen met Imtech ICT. Imtech zal niet alleen verantwoordelijk zijn voor het beheer van het totale ICT-systeem inclusief het netwerk, maar zal ook eigen ontwikkelde logistieke systemen inzetten. Dit leidt tot een passende en optimale logistieke totaaloplossing, die bestaat uit een organisatiebreed open softwareplatform waarin diverse informatiesystemen geïntegreerd zijn. Dit geheel conform de eisen van Exapaq.

Sterke speler op Europese logistieke ICT markt
Op de Europese logistieke markt is Imtech verantwoordelijk voor de software en ICT- systemen voor een groot aantal logistieke dienstverleners, waar onder DHL, City Express (een dochteronderneming van de Oostenrijkse Post), Slovenia Post, Logwin en Panalpina, evenals diverse middelgrote logistieke ondernemingen.

Meer informatie