Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA-raadslid Fouad el Haji bezoekt Zomerschool
El Haji: "De Zomerschool is een prima initiatief waar ik graag mijn steentje aan wil bijdragen"

Rotterdam, 10 augustus 2010 - Morgenochtend, 11 augustus, zal PvdA-gemeenteraadslid Fouad el Haji (Onderwijs) een korte introductieles verzorgen voor leerlingen van groep 5 en 6 die lessen volgen aan de Zomerschool van de Wereld op Zuid. El Haji zal hier uitleggen hoe de gemeenteraad werkt en vragen van de leerlingen hierover beantwoorden.

"Ik sta wel vaker voor de klas om uit te leggen wat ik als gemeenteraadslid doe of om in het algemeen les te geven over een bepaald onderwerp en ik merk dat ik dat heel plezierig vind," zegt Fouad el Haji. "Maar het is de eerste keer dat ik naar een Zomerschool ga. Ik vind het daarom eigenlijk wel spannend, ook al hebben deze kinderen met 8 en 9 jaar dezelfde leeftijd als mijn eigen kinderen."

"Tegelijkertijd houd ik m'n hart vast," lacht El Haji. "Ik heb mijn kinderen al wel drie keer uitgelegd wat ik zoal doe als politicus. Toen heb ik ze uiteindelijk maar eens meegenomen naar het stadhuis en gezegd: Kijk, dat is de kamer van de burgemeester, dat is de kamer van de PvdA en dit is de Burgerzaal. 'Oh, dus hier eten jullie je hamburgers op!' riep mijn zoon toen."

El Haji: "De Zomerschool is met haar afwisselende activiteiten hartstikke avontuurlijk. Daarnaast zie je dat kinderen behoorlijk wat opsteken van al die activiteiten. Al met al een prima initiatief waar ik graag mijn steentje aan wil bijdragen."

Einde bericht