Politie Rotterdam-Rijnmond

Politie ontdekt twee hennepkwekerijen

Datum incident: 11-08-2011 Locatie: Rietdekker - District/dienst: Zuid

Datum publicatie: 11-08-2011 16:05

Politiemensen van het district Zuid hebben dinsdag jl en donderdagochtend twee hennepkwekerijen ontdekt op verschillende adressen in Barendrecht.

Dinsdag, rond 14.00 uur stelden agenten een onderzoek in in een bedrijfspand aan de Tielseweg. Getuigen hadden opgemerkt dat daar wellicht een hennepkwekerij zou zijn gevestigd. Op de eerste verdieping werd een kwekerij aangetroffen met zo'n 400 plantjes. De politie stelt een onderzoek in naar de gebruiker van het pand.

Donderdagochtend rond 10. 00 uur ontdekte de politie een kwekerij in een woning aan de Rietdekker. Getuigen hadden gemeld dat er vaak een hennepgeur in de beurt van de woning werd waarge\nomen, dat de ramen waren dichtgeplakt en dat deze vaak waren 'beslagen' . Toen de politie het pand wilde binnengaan deed de 40-jarige bewoner de deur open. Agenten gingen het pand in en troffen daar nog 3 andere mannen aan, een 26-jarige uit Capelle aan den IJssel, een 18-jarige uit Waddinxveen en een 28-jarige uit Barendrecht

Op de eerste- en tweede verdieping, maar ook op de zolder werden ruimtes aangetroffen waar hennep werd gekweekt. Hier zijn in totaal 300 plantjes gevonden.

Alle vier de mannen zijn als verdachten aangehouden. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau.