Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Halskettingrovers actief in de regio

Publicatiedatum: 11-8-2011 15:04:18

ARNHEM (REGIO) - In de politieregio Gelderland-Midden zijn vandaag halskettingrovers actief geweest. In Velp en Zevenaar werden nietsvermoedende passanten op slinkse wijze van hun sieraden beroofd. In beide gevallen was volgens getuigen sprake van een man en één of meerdere vrouwen in een donkere auto met buitenlands kenteken. De politie is nog op zoek naar de daders.

Even voor een uur werd een 49-jarige Velpenaar op de Willemstraat in zijn woonplaats op straat aangesproken door een tot dusver onbekende man en vrouw die kans zagen er met zijn halsketting vandoor te gaan. Het voorval werd gezien door getuigen. Een van hen zou er op zijn brommer achteraan zijn gegaan maar raakte het duo kwijt. Agenten hadden eveneens een zoektocht ingesteld maar zonder resultaat.

Gouden ring
Kort daarop werd op de Noordeinde in Zevenaar een soortgelijke melding gedaan. Daar bleek omstreeks kwart over een 61-jarige Zevenaarder zijn halsketting te missen nadat hij door twee vrouwen op straat was aangesproken die hem een gouden ring omdeden. De vrouwen waren vervolgens in een auto gestapt en weggereden richting Hengelder. Ook hier heeft de politie vergeefs naar de daders gezocht.

Donkere auto
Begin augustus werd een 85-jarige Arnhemse op de Apeldoornseweg ook al het slachtoffer van kettingrovers. In de meeste gevallen was steeds sprake van meerdere daders, vaak vrouwen al dan niet in gezelschap van een man met een getint uiterlijk. Ook werd vaker een donkere auto genoemd met een buitenlands kenteken: witte platen met zwarte cijfers.

Tips
De politie adviseert om sieraden op straat niet al te opzichtig te dragen: draag ze onder uw kleren of onder een sjaaltje. Beter nog: laat ze thuis. Daarnaast zoekt de politie getuigen die iets van de diefstallen heeft gezien of gehoord. De politie is bereikbaar op 0900-8844. Anoniem reageren kan ook op telefoonnummer 0800-7000. (2011092220/2011092229-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---