Rochdale


10 augustus 2011
Schoonmaakactie Den Burgstraat geslaagd

In Nieuwendam Noord hebben bewoners samen met Rochdale gezorgd dat het er weer spic en span uit ziet. De schoonmaakactie kwam tot stand omdat een bewoonster van Rochdale graag iets wilde doen aan het zwerfvuil in de wijk. Zij zocht daarom contact met de wijkbeheerder en samen startte ze een actie om meer mensen enthousiast te maken. Door middel van flyeren en een persoonlijke benaderding werden bewoners uitgenodigd mee te helpen.

Goed uitgerust en voorbereid
Resultaat was een groep van 45 kinderen en volwassenen gekleed in Rochdalehesjes. Uitgerust met bezems, prikkers en vuilniszakken ging men aan de slag. Helaas werkte het weer niet echt mee maar dit was geen reden voor deze enthousiaste groep om het bijltje erbij neer te gooien. Een bewoonster zorgde voor de catering en de voorzieningen die nodig zijn voor een panna wedstrijd.

Resultaat
Nadat er flink geprikt en opgeruimd was stond de rest van de in het teken van sport en spel. Hiervan werd dankbaar gebruik gemaakt door de plaatselijke jeugd die ook de broodjes met halal frikandellen wisten te waarderen. Den Den Burgstraat ziet er na deze actie weer opgeruimd uit, al het zwerfafval is vezamelend. Rochdale wil met deze schoonmaakactie bijdragen aan een schone en veilige leefomgeving.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, 06 - 212 58 004 of ndeleeuw@rochdale.nl.
Op vrijdag kunt u terecht bij Tamara Rolman-Aalbersberg, communicatieadviseur, 06 - 221 29462 of
trolman-aalbersberg@rochdale.nl.