Politie Twente

Passagier gewond bij aanrijding Hengelo
Op 10 augustus is een 25-jarige Hengelose die achter op een bromfiets zat gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 23.30 uur rijdt een 25-jarige bromfietser uit Hengelo over de Achterhoekse Molenweg. Achterop zit zijn 25-jarige vriendin. Als hij de Uitslagweg op rijdt verleend hij de op die weg rijdende 23-jarige Hengelose automobilist geen voorrang. De 23-jarige kan een aanrijding niet voorkomen en rijdt tegen de zijkant van de brommer. Hierbij raakt de 25-jarige vriendin gewond aan haar been. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De 25-jarige bromfietser is gecontroleerd op alcoholgebruik. Toen dit het geval bleek is hij aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. De uitslag was 1,74 promille. Tevens was hij niet in het bezit van een rijbewijs. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011076543)

Aanrijding fietser met auto
Oldenzaal
Omstreeks 17.00 uur heeft woensdag 10 augustus op de Hengelosestraat een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser.

Een 83-jarige Oldenzaalse automobilist wil vanuit de Titus Brandsmastraat de Hengelosestraat oprijden maar ziet hierbij de 68-jarige fietser uit Oldenzaal over het hoofd. Een aanrijding is het gevolg. Hierbij raakt de 68-jarige dusdanig gewond dat hij uit voorzorg is overgebracht naar het ziekenhuis. (2011076485)

Man met drugs aangehouden
Enschede
Politie Twente heeft woensdagavond 10 augustus omstreeks 18.30 uur een 20-jarige Enschedeër aangehouden op de Kotkampweg in verband met drugsbezit.

Bij de wijkagent zijn tips binnengekomen dat daar op de parkeerplaats in drugs gehandeld wordt. Tijdens de surveillancedienst zagen de agenten de 20-jarige op de parkeerplaats staan en werd hij gecontroleerd. De 20-jarige was in het bezit van drugs en is daarop aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Na verhoor is de 20-jarige weer in vrijheid gesteld. De drugs, een halve gram cocaïne, is in beslag genomen en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011076481)

Winkeldief aangehouden
Enschede
Een medewerker van een winkel aan de Burgemeester van Veenlaan heeft woensdag 10 augustus een winkeldief tot aan zijn woning gevolgd waarna de dief is aangehouden door de politie.

Omstreeks 13.00 uur ziet een medewerker dat een vrouw, een 20-jarige Enschedese, goederen uit de winkel meeneemt zonder deze af te rekenen. Hierop volgt hij de vrouw tot aan haar woning aan de Hanenberglanden. De inmiddels gealarmeerde politie kan de vrouw in haar woning aanhouden. Omstreeks 18.30 uur mag zij na verhoor het politiebureau weer verlaten. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. Tevens zal aan de 20-jarige een winkelverbod worden uitgereikt. (2011076417)

Inbreker aangehouden
Glane (gem. Losser)
Woensdag 10 augustus omstreeks 10.45 uur is een 22-jarige Hengeloër in zijn woning aangehouden op verdenking van woning inbraak.

Tussen 04.30 uur en 06.30 uur is er in een woning aan de Gronausestraat in Glane ingebroken. Hierbij is een tas met inhoud ontvreemd. Diezelfde ochtend krijgt de bewoner een telefoontje dat haar tas is gevonden. Als de 22-jarige zich met de tas meldt bij het slachtoffer is de politie eveneens aanwezig. Uit het gesprek met de 22-jarige blijkt dat hij de diefstal zelf vermoedelijk gepleegd heeft. Hierop is hij aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum. (2011076315)

Mes gebruikt bij burenruzie
Enschede
Op 10 augustus rond 23.30 uur liep een burenruzie aan de Polluxstraat zodanig uit de hand dat een van de betrokkenen met een mes in de arm werd gestoken.

Een 66-jarige bewoner van de Polluxstraat ergerde zich aan het lawaai veroorzaakt door de verbouwing bij zijn buren. Hierop begon hij ook zelf lawaai te maken. Uiteindelijk ging de 66-jarige met een mes naar buiten, omdat hij iemand bij zijn woning hoorde. Buiten trof hij zijn 27-jarige buurman. Er volgde een woordenwisseling. De 66-jarige stak daarbij zijn buurman met het mes in zijn arm. De 27-jarige buurman verweerde zich door de 66-jarige een aantal klappen te geven. De gewaarschuwde politie heeft de 66-jarige aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De 27-jarige buurman heeft de wond in zijn arm laten behandelen in een ziekenhuis. (2011076541)

Bosmaaier weggenomen
Ambt Delden
Tussen 6 augustus en 9 augustus werd ingebroken in het clubgebouw van een vereniging aan de Veldweg. Daarbij werd een bosmaaier weggenomen. De toegangsdeur van het gebouw bleek te zijn opengebroken. De weggenomen bosmaaier is van het merk Stihl, type Fs75 en is oranje van kleur. (2011076274)

Drugshandelaar aangehouden
Enschede
Op 10 augustus rond 13.30 uur, zagen surveillerende agenten dat een drugstransactie plaats vond op de Nijverheidsstraat. Zij zagen dat een man tegen betaling iets werd overhandigd. Beide mannen werden aangehouden. De koper, een 32-jarige Deventernaar verklaarde cocaïne gekocht te hebben. De cocaïne werd in beslaggenomen, de Deventernaar werd na verhoor heengezonden. De verkopende partij, een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, bleek een ongewenste vreemdeling te zijn. Hij had nog een kleine hoeveelheid cocaïne voorhanden. Dit werd in beslaggenomen. De man werd na verhoor overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. (2011076371)

Scooterrijder gewond bij aanrijding Enschede
Een 67-jarige man uit Enschede reed op 10 augustus rond 19.50 uur op een scooter over de Boekelosestraat. Hij haalde een 66-jarige automobilist in, maar ging te vroeg naar rechts, waardoor hij tegen de auto botste en ten val kwam. Hierbij raakte hij gewond in zijn gezicht. Hij werd door medewerkers van de ambulancedienst onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Wel naar het politiebureau, want de scooteraar bleek gedronken te hebben. Ademanalyse wees 560 ugl uit. (1.29 promille) De man kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal voor rijden onder invloed. (2011076510)

Aanhouding na mishandeling
Oldenzaal
Op woensdag 10 augustus is een 26-jarige Oldenzaler aangehouden op verdenking van mishandeling van een 53-jarige medewerker van de gemeente Oldenzaal.

Een 26-jarige inwoner van Oldenzaal was het niet eens met een brief, die hij onlangs had ontvangen van de gemeente Oldenzaal. Hij ging op woensdagochtend 10 augustus naar het gemeentehuis om dit kenbaar te maken, hierbij sloeg de 26-jarige man een 53-jarige gemeenteambtenaar in zijn gezicht en vertrok. De gemeenteambtenaar heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen in verband met het ernstige letsel dat was ontstaan na de klap.

De politie Twente heeft de 26-jarige Oldenzaler in de loop van de dag in Losser aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het arrestantencentrum van de Politie Twente in Borne. Hier is hij ingesloten en in verzekering gesteld.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011076278)