Watersportverbond - KNWV

Kernploegleden trainen in Medemblik

donderdag 11 augustus 2011

Terwijl er in Weymouth wordt gestreden op het Olympische testevenement door het grootste deel van de Delta Lloyd Kernploeg, gaat de training van de kernploegzeilers die niet gekwalificeerd zijn gewoon door in Nederland.

Deze week waren de andere leden van het Delta Lloyd Kernploeg
matchraceteam Annemieke Bekkering en Shannen Marck samen met Steven le Fevre, Roelof Bouwmeester, Anneke Bouwmeester, Afrodite Kyranakou en Froukje Feenstra op het ISC Medemblik in twee Elliots gestapt voor een alternatieve training in het Matchracen.

Klaartje Zuiderbaan begeleidt als matchrace expert de trainingen in Medemblik. Zuiderbaan legt uit: âMatchracen is een goede aanvulling op de normale training van de kernploeg en talentploegzeilers. Goed om mensen uit verschillende klassen bij elkaar op een boot te hebben zodat ze veel van elkaar kunnen leren.â

Roelof Bouwmeester kernploegzeiler: âReden voor mij om mee te doen is het matchracen. Dat vind ik zeer interessant en leerzaam om te doen ook eventueel voor de toekomst. Verder kan er in een wedstrijd één op één situatie komen waarbij ik de matchrace kennis toe kan passen en mij voordeel oplevert in de laserklasse in de nabije toekomst.