Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van gewapende overval op woning

Heeze, 11-08-2011 o De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een gewapende overval op een woning aan de Boelakkers in Heeze op donderdagmorgen rond 4.00 uur.

Een 55-jarige vrouw lag toen te slapen in haar woning. Die is gebouwd in een loods achter een andere woning. De vrouw ging kijken toen ze geluiden buiten hoorde en werd vervolgens gegrepen door een gemaskerde man. Die trok haar de woning, bedreigde haar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Eenmaal binnen bleek er ook een tweede man in de woning aanwezig te zijn. Hij doorzocht de woning. Er is een summier signalement van de twee daders:


1) Man, ongeveer 1.75-1.80 meter lang, sprak Nederlands. Hij droeg een licht blauwe spijkerbroek, een groene leger-bomberjack, een zwarte bivakmuts en zwarte handschoenen.


2) Was iets kleiner dan dader 1, donkere jas, zwarte bivakmuts en zwarte handschoenen.

Nadat ze de woning hadden doorzocht ging het tweetal er weer vandoor. Mogelijk dat in de woning ook een derde dader aanwezig is geweest, maar deze is door het slachtoffer niet gezien. Het slachtoffer raakte niet gewond. Er werden diverse sieraden buit gemaakt tijdens de overval.

De politie is op zoek naar mensen die de overval gezien hebben of iets weten dat er mogelijk mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.