Gemeente Cranendonck


Herijking van het ontwikkelingsplan Budel centrum vastgesteld door college

Op 3 augustus 2011 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck de herijking van het ontwikkelingsplan Budel centrum vastgesteld. Het beschrijft hoe het centrum van Budel zich in de toekomst moet ontwikkelen om ook in 2024 nog aantrekkelijk te zijn voor consument, toerist en recreant.

Het herziene plan is een meer uitgebreide versie van het ontwikkelingsplan dat in maart 2006 door de gemeenteraad is vastgesteld. Het speelt nu meer in op trends en ontwikkelingen, zoals bevolkingskrimp, vergrijzing en het toenemende aantal internetaankopen. Daarnaast sluit het herziene ontwikkelingsplan beter aan op het bestaande beleid zoals dat door de gemeenteraad is vastgelegd in de algemene strategische visie voor Cranendonck 2009-2024. Het plan is tot stand gekomen op basis van onderzoek en in overleg met de Kamer van Koophandel, de Budelse Ondernemers Vereniging, Horeca Nederland - afdeling Cranendonck en andere belanghebbenden.

Speerpunten in het plan zijn ondermeer: het behoud van het gemeentehuis in het centrum, de ligging van supermarkten aan de randen van het centrumgebied als publiekstrekkers, meer sfeer in openbaar gebied, beperkte nieuwbouw van woningen, ruimte voor meer toerisme en recreatie, invoeren van centrummanagement, onbetaald parkeren op maaiveldniveau en een actievere rol van het gemeentebestuur. Ondernemers die met goede plannen komen, zullen zoveel mogelijk worden ondersteund door gemeente, want alleen door samenwerking zorgen we ervoor dat we ook in 2024 een goed functionerend en gezellig centrum hebben.

Meer weten?
Iedereen die meer wil weten over de inhoud van het plan en hier zijn of haar mening op wil geven, kan dit doen tussen 12 augustus en 23 september 2011. Dan ligt het centrumplan ter inzage in het gemeentehuis aan het Capucijnerplein 1 in Budel. Het plan is in deze periode ook beschikbaar op www.cranendonck.nl.
U kunt uw zienswijze op het centrumplan tot en met 23 september 2011 schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck, postbus 2090, 6020 AB Budel of via e-mail info@cranendonck.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider Hans van der Ven, telefoon 0495-431248 of e-mail h.vanderven@cranendonck.nl. U kunt bij hem ook terecht voor een afspraak om er eens samen over te praten.

* Centrumplan Budel herijking ontwikkelingsplan.DOC (3,59 MB)