Politie Gelderland-Zuid

Rijbewijs kwijt na roekeloos rijden

Culemborg, 11-08-2011 o Woensdagavond raakte een 24-jarige man uit Culemborg zijn rijbewijs kwijt wegens gevaarlijk rijgedrag.

Eerder die avond werden politieagenten naar de wijk Parijsch gestuurd. Daar zouden twee bromfietsen met hoge snelheid door de wijk rijden. Op de kruising Kaapstraat met de Jan van Riebeeckstraat zagen de agenten de bromfietsen rijden. Toen de bestuurders de agenten zagen, gingen ze er met hoge snelheid vandoor. Hierop werd de achtervolging ingezet. Beide bestuurders reden zonder helm en één bromfiets was niet voorzien van een kentekenplaat. De agenten herkenden één van de bestuurders, naar later bleek de 24-jarige, ambtshalve. Beide bestuurders passeerden zeer roekeloos en met hoge snelheid verschillende kruisingen. Ter plaatse is een 30 km-zone ingesteld. Toen de bestuurders het Jacobsplatsoen opreden, verloren de agenten hen uit het oog.

De agenten stelden een onderzoek in bij de woning van de bestuurder die ze hadden herkend. Daar vonden ze de bromfiets. Deze werd in beslaggenomen. De bestuurder bleek met zijn auto weg te zijn. Het kenteken werd doorgegeven aan de andere eenheden op straat. Op de Tunnelweg zagen surveillerende agenten de bestuurder rijden. Hij werd aan de kant gezet en zijn rijbewijs werd direct ingenomen. Proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

(10)

Laatst gewijzigd 11-08-2011 11:30 | © Regio Gelderland-Zuid |