Politie Flevoland

Dievengilde actief in de NOP

Noordoostpolder, 11-08-2011 o Bij tenminste vier woningen en een bedrijf in Ens, Kraggenburg en Nagele is door dieven buit gemaakt door de woningen in te sluipen. Metname via een openstaand raam of openstaande deur was het voor het dievengilde vrij eenvoudig om spullen te stelen. Opmerkelijk is dat enkele aangevers vermoedden dat ze werden bestolen maar niet 1-1-2 alarm belden. De recherche Emmeloord heeft de diefstallen in onderzoek.

In nog geen twee weken tijd bemerkten meerdere bewoners in Ens, Kraggenburg en Nagele dat ze waren bestolen. In tenminste vier woningen en een bedrijf bleken diverse goederen te zijn ontvreemd. De dieven konden de woningen en het bedrijf eenvoudig binnensluipen via openstaande ramen en deuren.

Opmerkelijk is dat meerdere bewoners vermoedelijk de diefstal hebben opgemerkt en zelfs de dieven hebben gezien maar niet 1-1-2 alarm hebben gebeld. De politie waarschuwt elke zomer om insluipingen tegen te gaan door ramen en deuren niet klakkeloos open te laten staan. Het gebruik van deurkierstandhouders of afsluitbare raamhendels wordt ook nu geadviseerd. Hiermee kun je wel een deur of raam open laten staan maar is de ruimte om binnen te sluipen vergrendeld en te smal voor een dief.

Door getuigen wordt gesproken over mogelijk twee mannen met een Oost- Europees uiterlijk die zich mogelijk verplaatsen te voet of met een fiets.

Hebt u informatie over de insluipingen in de Noordoostpolder? Neem dan contact op met de recherche van basiseenheid Emmeloord via:

0 9 0 0 8 8 4 4